VINKOVAČKE JESENI 2016.

1835 0

VINKOVCI – Vinkovačke jeseni nisu samo folklor, narodne nošnje, pjesma, kolo i tamburica već organizatori nastoje ponudi sadržaje i onima koje folklor ne zanima. Tako je prije osam godina krenuo Hip-hop na Orionu, a još ranije,

prije 11 godina krenuo je Elektronski party koji okuplja fanove elektronske glazbe iz regije.

 

Hip-hop na Orionu održava se u subotu 10. rujna i ima iznimno bogat program. Već treću godinu započinje Graffiti Jamom što se u dvorištu Tehnološkog parka održava od 11 do 14 sati gdje će svoj stav i estetski osjećaj na zidu, u javnom prostoru, grafitima izraziti šestorica wrightera iz Zagreba i Osijeka. Nakon pet-šest godina u Vinkovce se vraća i 3D iluzionističko slikarstvo.

 

“Globalna tema svake godine je „umjetnošću protiv nasilja“ pa je tako i ove godine. U Slavonskom sokaku od 12 do 17,30 sati ćemo ugostiti ekipu Beton Fest iz Sarajeva koji će izrađivati 3D slike, a potom će se mladi Vinkovčani i njihovi gosti od 17 do 22 sata u Sokaku i Glavnom šatoru družiti s junacima StarsWars-a. Od 18 do 19,30 je u Sokaku breakdance radionica za mlade, a na Maloj pozornici od 20 do 22 sata održat će se međunarodno breakdance natjecanje koje će sigurno privući mnoštvo mladih, jer je jedino u ovom dijelu Hrvatske” – kaže Ivan Gale, začetnik, utemeljitelj i organizator Hip-hopa na Orionu. Dodaje kako se po prvi put u Vukovarsko-srijemskoj županiji organizira natjecanje u Hip-hop plesu prema pravilu „2 protiv 2“, bit će tu najpoznatiji koraci Michaela Jacksona, Robot, elektro pop-ping, funki ples i štošta drugog.

 

U sklopu 51. Vinkovačkih jeseni u subotu od 22,30 do 4 sata u jutro, u Glavnom šatoru je 11. elektronski party, a organizatori podsjećaju na izuzetno povoljnu cijenu ulaznice od samo 30 kuna za izuzetno jaki line upDj-a.

 

“Glavni gost Partyja je Renato Cohen iz Brazila poznat po svojoj globalnoj uspješnici Pontape izdanog na Carl CoxovomlabeluIntecRecords. Vinkovčani će uživati u nastupu Zlatnichija iz Sarajeva, trenutno jednog od najjačih groovetechno producenata. Tu je i Marina Karamarko iz Rijeke s Rezident sankeysIbiza programom i jedna od sudionica BurnIbiza finala”– naglasio je Vinkovčanin Sasskia koji također nastupa na partyju, ali je i glavni organizator ovog događanja i domaćin Dj-ima.

Related Post