Više od 20 gradova proslavilo 6. Međunarodni dan joge u Hrvatskoj

328 0

ZAGREB – U subotu je održana središnja proslava 6. Međunarodnog dana joge u parku Maksimir, koji je jedan od „zelenih“ simbola grada Zagreba.

Tradicionalni „Međunarodni dan joge“ (International Day of Yoga) obilježio se diljem svijeta 21. lipnja. U sklopu navedene proslave Veleposlanstvo Indije u RH je pozvao sve zainteresirane građane da se priključe zajedničkom vježbanju joge u dvadesetak gradova diljem Hrvatske uključujuću    Zagreb, Rijeku, Split, Korčulu, Novigrad.U programu su sudjelovali sve dobne kategorije, od najmanjih do seniora.

Međunarodni dana joge je obilježen poštujući epidemiološke preporuke HZJZ u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zagreba te udrugama: Joga u svakodnevnom životu, Hrvatski savez za yogu, Umijeće življenja, Bhakti Marga, ISKCON, Centar za vedske studije Zagreb.

Joga kod kuće

Ovogodišnja tema 6. Međunarodnog dana joge bilaje “Joga kod kuće i joga s obitelji”. Joga promiče obiteljsko povezivanje jer se djeca, mlađa populacija te starije osobe u obitelji okupljaju kako bi zajedno prakticirali jogu, na taj način se u kućnom ambijentu ostvario protok pozitivne energije. Joga također promiče emocionalnu stabilnost, dodao je premijer Indije Narendra Modi.Indijski premijer je između ostaloga nahvalio jogu kao metodu jačanja imunološkog “zaštitnog oklopa”.

Više o Međunarodnom danu joge možete pronaći ovdje: https://bit.ly/2YkQBZa

Related Post

TEČAJ

Autor - 24/10/2014 0
SLAVONSKI BROD, 24. listopad 2014. – U vremenu od 17. do 19. listopada, u Slavonskom Brodu, održan je II Cro…