Više od 600 kućanstava u Rešetarima besplatno će se priključiti na vodovod i kanalizaciju

2327 0

REŠETARI – Čekanje se isplatilo. Tako mogu reći stanovnici naselja Rešetari koji nisu bili priključeni na izgrađenu vodoopskrbnu mrežu i na kanalizaciju, te će se sada u svom naselju moći priključiti potpuno besplatno na komunalnu infrastrukturu u sklopu provedbe EU projekta aglomeracije Nova Gradiška-Rešetari-Cernik.

Riječ je o više od 600 kućanstava čiji ukućani neće morati izdvojiti niti kune za priključak, te će uštedjeti više od 12 tisuća kuna ovom prilikom, za razliku od građana koji su se prijašnjih godina priključili na komunalnu infrastrukturu o svom trošku. Stoga će u Rešetarima biti potrebno preko 1000 revizijskih okna.

Tako se ovih dana intenzivno rade priključci u ulicama Braće Radića i K. P. Krešimira u Rešetarima, a po ugradnji šahtova i opreme, građani mogu podnijeti zahtjev u Općini Rešetari ili Vodovodu Zapadna Slavonija d.o.o., Nova Gradiška za priključenje i korištenje komunalne infrastrukture.

– Svakako apeliramo na građane da i dalje budu u dogovoru sa izvođačima radova KOMING d.o.o, Koprivnica na terenu zbog mogućih problema u radu i zajednički uz dogovor riješiti moguće nesuglasice ili moguće probleme – naglasio je načelnik Zlatko Aga, kako se ne bi usporavali radovi.

Ukupna vrijednost radova kroz program EU financiranja iznosi preko 3,5 milijuna kuna. (IZVOR Općina Rešetari)

Related Post