CTR proslavio 25. obljetnicu

1858 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod 19. siječnja 2018. Županijska razvojna agencija CTR, obilježila je danas u dvorani “Kristal” u Slavonskom Brodu svoj 25. rođendan. Pred brojnim gostima iz gospodarskog, društvenog i političkog života, sadašnja direktorica Mirela Brechelmacher zahvalila se svim suradnicima naglašavajući moto Centra koji glasi “Vaš uspjeh je naš cilj”, želeći time reći kako je dugogodišnje povođenje tom idejom rezultiralo brojnim ostvarenim projektima na zadovoljstvo klijenata.  U svojih četvrt stoljeća postojanja i rada  realizirano je preko 1000 projekata  i omogućeno zapošljavanje jednako toliko osoba. CTR danas ima 14 zaposlenika čija ekspertiza pokriva široki spektar usluga za korisnike iz javnog i privatnog sektora te organizacija civilnog društva.

“Teško je bilo sažeti sve dosadašnje rezultate, ali najvrjednije je znanje koje smo godinama gradili i prenosili jedni na druge, etičnost u poslu, standardi pristupa svakom klijentu, od građanina do velikih poduzetnika. Uvijek smo pokušavali biti primjer kako treba poslovati na konzultantskom tržištu, danas smo manje konzultanti a više savjetodavna podrška i pomoć svima onima koji žele zajedno raditi na izgradnji podizanja stupnja na našoj županiji“. -kazala je Brechelmacher u svom uvodnom govoru.

Direktorici , svim djelatnicima i prošlim direktorima CTR-a  koji su dali doprinos za razvoju agencije čestitao je danas i župan Danijel Marušić  rekavši kako je ova Razvojna agencija prva i jedna od najboljih institucija takve vrste u Hrvatskoj te da je uspješno koristila kako nacionalne tako i fondove Europske unije.

“Riječ je o agenciji koja je prepoznata u čitavoj Hrvatskoj. U posjedih mjeseci napravili su 94 bitnih projekata, što pokazuje da je zapravo riječ o agenciji koja je i temelj za sve EU projekte pa i za prosperitet Brodsko- posavske županije. Doista riječ je o ljudima koji su vrlo stručni, viozionari i moraju imati potporu, i regionalne uprave, i lokalnih uprava jer je agencija i osnovana kako bi bila servis, općinama, županiji i gospodarstvenicima. Želim im još puno godina ovako uspješnog rada.” – rekao je župan Marušić

Proslavi 25. obljetnice nazočio je i prijašnji direktor CTR-a , danas pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Dragan Jelić koji se u svom obraćanju prisjetio prvih dana Razvojne agencije ranih  devedesetih koja je tada stasala u skromnim uvijetima. Predstavnici Brodsko-posavske županije, znanstvenih institucija i lokalni gospodarski stručnjaci na čelu s Vladom Oreškovićem osnovali su 1992. godine trgovačko društvo Centar za tehnološki razvoj kao buduću jezgru za znanstveno-istraživački rad, transfer tehnologija i podršku inovativnom stvaralaštvu. Županija je 1994. godine Centru povjerila izdavanje Poslovnog vodiča kroz Županiju (na hrvatskom i engleskom jeziku) s osnovnim ciljem predstavljanja županije u Hrvatskoj i inozemstvu te privlačenja ulagača u županiju. Od 1997. godine Brodsko-posavska županija povjerila je temeljem godišnjeg ugovora CTR-u ulogu Županijske razvojne agencije (prve u Hrvatskoj). Kao takav, jedan je od nositelja izrade i provedbe Regionalnog operativnog programa Brodsko-posavske županije za razdoblje 2005-2012. godine.

“Agencija ima svjetlu budućnost. Ministarstvo u planu imati agencije i osnažiti. Sve će postati javne ustanove i biti produžene ruke ministarstva, i za sljedeće financijsko razdoblje planiramo da one provode i da se decentraliziraju sredstva da na nivou županija agencije vode brigu o određenoj količini novaca i da projekti idu preko, nas odnosno preko njih. Agencija u meni ima svu pomoć dok sam u Zagrebu a nakon toga vjerujem da ću se vratiti i nastaviti tamo gdje sam stao” – izjavio je Jelić

Veliki  doprinos stvaranju i radu CTR-a dali su i danas aktualni zamjenici župana Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković.

“S ponosom gledam na dvadesetgodišnju suradnju jer smo kao županija CTR, kao razvojnu agenciju, uspjeli izdići na razinu regionalnog koordinatora i kroz sve ove godine kao jedinica dali doprinos u njihovom razvoju, ali jednako tako i oni nama kroz sve brojne projekte u svim područjima života.- Vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i u budućem životu.- kazao je Stjepan Bošnjaković.

“Danas je za nas sve emotivan dan, CTR je bio prisutan na cijelom području Hrvatske a ponekad i izvan. Nema natječaja na kojeg se nije prijavio projekt. Bio sam dio tima deset godina, bili smo ne samo kolege nego i prijatelji. Iz ove perspektive mogu zahvaliti svima onima koji su prepoznali ulogu CTR-a i dali podršku razvoju agencije svih ovih godina kako bi CTR danas bio ono što je.– dodao je Mirković.

Related Post