VIŠE OD PRIJATELJSTVA: Suradnja Općine Rešetari i Osnovne škole sa Općinom Ilinden i školom u Lupaku

805 0

Autor Franjo Samardžić, FOTO: Franjo Samardžić, Općina Rešetari

REŠETARI, 19. rujna 2018. – Rešetarački susreti pjesnika, osim što daju velik doprinos očuvanju hrvatskog jezika u zemljama diljem svijeta u kojima žive Hrvati, kroz 21 godinu koliko se održavaju, dobili su još jednu hvalevrijednu dimenziju. Stvorena su brojna prijateljstva između sudionika susreta i Ršetarčana, a isto tako i između Općine Rešetari i Osnovne škole „Ante Starčević“ Rešetari, kao što je naprimjer, dugogodišnja suradnja između Općine Rešetari i Općine Ilinden iz Skoplja, te OŠ „Ante Starčević“ i Osnovne škole iz Lupaca u Rumunjskoj. Rešetarački susreti pjesnika održani prošloga vikenda bili su prilika za nove susrete.

Delegacija Općine Ilinden došla je u Rešetare predvođena s načelnikom Žikom Stojanovskim. Bila je to prilika da se sa načelnikom Zlatkom Agom i predsjednicom Općinskog vijeća Milkom Perković razgovara o unapređenju dosadašnje suradnje, razmijene iskustva, ali i planiraju zajednički projekti i njihovo kandidiranje kao prekogranična suradnja kod fondova Europske unije. Žika Stojanosvski je izrazio zadovoljstvo i pohvalio načelnika i njegove suradnike što je Općina Ršetari među tri općine u Hrvatskoj koje su povukle najviše sredstava iz fondova EU, što se, kako je istaknuo, vidi na realizaciji projekata u oblasti izgradnje komunalne infrastrukture i obrazovanja.

OŠ „Ante Starčević“ u suradnji s osnovnom školom iz Lupaka već četiri godine provodi projekt „Naš zavičajni govor“ čiji je cilj upoznavanje jezika, kulture i običaja. U pratnji svojih učiteljica, prof. Petra Hategana i Dore Mariane Padineant, članice Općinskog vijeća učenici iz Rumunjske bili su u posjeti Rešetarima od 14. do 17. rujna 2018. godine. Učenice su bile i sudionice promocije zbirke pjesama mladih pjesnika.

Related Post

DAN OPĆINE STARA GRADIŠKA

Autor - 30/09/2011 0
STARA GRADIŠKA, 29. rujna 2011. – Iznimno svečano bilo je danas u Staroj Gradiški. Obilježavao se dan općine i slavio župni…