Visoka pobjeda Mladosti u Novoj Gradiški, (6:1)

633 0

6. veljače 2011. – Danas poslije podne odigran je na

pomoćnom igralištu Sloginog stadiona lokalni derbi, dva hrvatska ligaša, novogradiške Sloge i cerničke Mladost. Završio je zasluženom i iznenađujuće visokom pobjedom (6:1) vrlo poletne i efikasne vodeće momčadi i jesenskog prvaka 3.HNL, Mladosti. Novogradiščani su pružili dostojan otpor samo u pojedinim fazama igre, ali su Cerničani bili izrazito efikasni što govori podatak da su uz 6 golova još i tri puta pogodili vratnicu, a strijelci su bili čak 6 igrača. Nakon početnog ispitivanja snaga i ravnopravnih odnosa na terenu u prvih 20 minuta nije bilo pogodaka i pored nekoliko obostranih prilika. Međutim u 22 . minuti Josip Martinović je nakon lijepe kombinacije i izmjene duplog pasa u solo prodoru utrčao u kazneni prostor i matirao vratar Sloge Ruškana. Samo dvije minute kasnije nakon kornera s lijeva stvorila se gužva pred vratima Sloge, a prisebni Ivan Vlaović je loptu ubacio u mrežu za 2:0.

Opet je nastao period od 20 minuta bez pogodaka, iako je Mladost stalno napadala, a Sloga samo povremeno. Međutim, mreže se nisu tresle. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena nakon jedne brze i učinkovite akcije Mario Pavelić je bio najprisebniji i efektnim udarcem je postavio rezultat prvog poluvremena (3:0).

Treba istaći da za Mladost nisu nastupili standardni igrači Mile Pavelić i Matej Vlaović, a kod Sloge okosnice obrane Ruškan, Solić i Barišić. U nastavku opet Mladost ima terensku inicijativu i više prilika pred golom Sloge, dok su Novogradiščani u nekoliko navrata došli do kaznenog prostora gosta, ali nisu imali završnice. Manje-više svi napadi Sloge razbijali su se od danas najsigurnijeg igrača obrane Mladosti Novogradiščanina Ivice Lukšića.

Zanimljivo, u drugom poluvremenu prvih 15 minuta opet nije bilo golova, a tada je u svega 6 minuta palo 3 gola, odnosno u 9 minuta čak četiri pogotka. Najprije je u 60. minuti Terzić povisio na 4:0, Martinović je poentirao za 5:0 u 63. minuti, mladi Slogaš Curić smanjuje tri minute kasnije na 1:5, a Kumić postavlja konačni rezultat na 6:1. Prema riječima trenera Mladosti Dinka Terzića poslije utakmice on je i više nego zadovoljan rezultatom kojeg nije očekivao tako visokim, ali je i zadovoljan igrom momčadi u cjelini, pristupu i aktivnosti čak šest strijelaca koja je posebna kvaliteta. Naročito je zadovoljan mladima koje je ubacio u drugom dijelu koji su donijeli svježine i pridonijeli dinamičnijoj igri.

Sa puno optimizma očekuje susret u srijedu u Velikoj protiv Papuka. Na drugoj strani trener Sloge, Boris Šalinski, nije odavao puno negativnih vibracija zbog visokog poraza, jer je, kaže, nastupio sa potpuno mladom ekipom bez rutinera Ruškana, Barišića i Solića. Istakao je da je zadovoljan pristupon nakon svega 15 dana priprema, a pravo iskušenje ga očekuje u srijedu kada u Novu Gradišku dolazi Slavija iz Pleternice. Naglašava da je pobjeda Cerničana, iako previsoka, zaslužena, ali je najvažnije, što je također istakao i trener Mladosti Terzić, da nema povrijeđenih igrača.

Ovu utakmicu pred stotinjak gledatelja sudio je Zdenko Mergeduš iz Nove Gradiške po divnom sunčanom vremenu. Momčadi su nastupile u sastavima:

 

SLOGA: Ruškan, Čavalić, Sabolić, Banović, Mutnjaković, Jelančić, Španović, Radošić, Ugarković, Đurić, Bokan, još su igrali: Belogrević, Lužaić, Bakunić, Da. Janković, Curić, Grabar, Do. Janković, Maglov.

 

TRENER: Boris Šalinski MLADOST: Kao, Junašević, Akmačić, Lukšić, Kalić, Martinović, Jurić, Ma. Vlaović, Kulić, Ma. Pavelić, I. Vlaović, još su igrali: Aleksić, Terzić, Kumić, Marjanović, Juraković, Mulac, Vrabac.

 

TRENER:Dinko Terzić.

Na slici s današnje utakmice utakmice kada Ivan Vlaović u 24. minuti postiže drugi pogodak za Mladost.

 

Related Post