Visoka pobjeda Sloge

593 0

22. travanj 2012. – Nogometaši Sloge jučer su u 23.

kolu 1.županijske nogometne lige zasluženo nakon vrlo dobre, terenski dobrim dijelom nadmoćne i osobito efikasne igre pobijedili solidnu momčad Svjetlosti iz Lužana s 3:0 (3:0). Novogradiščani su već od samog početka imali terensku inicijativu i u prvih 15-tak minuta stalno su prijetili obrani gosta koji su zgusnutim blokom nastojali spriječiti očito vrlo opasne napade nogometaša Sloge. Međutim, već u 14. minuti u tome nisu uspjeli jer je domaćin pogotkom Brune Menegonija u periodu kada je lagana kiša nakvasila teren efektno poentirao (1:0). Vratar gosta bio je nemoćan. Inicijativa Sloge bila je i dalje vrlo naglašena, igra brza i raznovrsna, osobito taktički dobro pripremljena što je ubrzo rezultiralo i drugim pogotkom kojeg je u 19. minuiti postigao Dino Dokuzović postavivši 2:0 realnih za taj period nadmoćne igre Sloge. Nakon sigurnog vodstva domaći malo smanjuju tempo što gosti prihvaćaju i učestalim napadima sve više napadaju, ali obrana Novogradiščana bila je vrlo kvalitetna i nije dozvolila iznenađenje. Taj period protekao je u terenski ravnopravnom odnosu snaga na terenu, što je domaćinu odgovaralo jer je imao vodstvo od 2:0. A tada dolazi predzadnja minuta prvog poluvremena (44) kada je više nego opravdano dosuđen kazneni udarac za Slogu kojeg je sigurno izveo kapetan Bojan Bokan i postavio rezultat prvog poluvremena od 3:0.

 

To je bio i konačni rezultat utakmice jer u nastavku i pored mnogo izglednih prilika s jedne i druge strane nije bilo pogodaka. Ipak pobjedi Sloge nema prigovora, što više, ona je izborena zasluženo, nakon vrlo dobre, taktički uspješno provedene igre, gdje su sve linije dobro funkcionirale, a napad bio učinkovit. Bila je to još jedna u nizu uspješnih igara naše momčadi ovog proljeća u čemu je očita zasluga trenera Željka Bakunića, ali i cijele momčadi koji uspješno izvršavaju njegove taktičke zadatke. Trener Bakunić je tako u završnici utakmice dao priliku i pričuvama pristojnu satnicu, koji su također solidno odigrali i zadržali postignuti rezultat iz prvog dijela i izborili vrijednu 3:0 pobjedu. U cijeloj ovoj uspješnoj priči jedino je nezgodno to što je u 65. minuti se teže povrijedio zbog nezgodnog pada nakon srčanog duela igrač Sloge, iskusni veteran Tomislav Đaković, pa će vjerojatno imati dužu rehabilitacijsku stanku. Ipak, vrijedna i visoka pobjeda ulila je novi optimizam ovoj momčadi Sloge koja iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, homogenije i niže uspješne rezultate u kontinuitetu.

 

Danas su za Slogu igrali: Plavac (od 81. Matković), Denac, Španović, Đaković, Čavalić, Mutnjaković, Đurić (od 70. Bakunić), Radošić (od 55.Curić), Menegoni (od 60. Ugarković), Bokan, Dokuzović.Trener Željko Bakunić. Sudac Domagoj Balinčić (Slav. Brod) vrlo dobar.

Related Post