VJERSKA SVETKOVINA KOD OBITELJI VIDLANOVIĆ

635 0

MAGIĆ MALA – U nedjelju, 23. kolovoza bit će svečano u Magić Maloj, filijali novokapelačke župe Blažene Djevice Marije u Novokapelačkom dekanatu Požeške biskupije.

Naime, u 11.00 sati bit će redovna nedjeljna misa u seoskoj kapeli Mučeništva svetog Ivana Krstitelja, a iza mise bit će obavljen blagoslov kapelice i Gospinog kipa u dvorištu obitelji Vidlanović.

 

Anka i Andrija Vidlanović počeli su graditi kapelicu prije 14 godina, potpuno sami, isključivo rukama. Andrija je godinama slabovidan, no ipak se usudio biciklom dovoziti u dvorište kamen po kamen s udaljenosti 5 km za temelje kapelice. Anka, koja je inače domaćica i spretna šlingačica, sama je sazidala ovu kapelicu, u koju su zatim nabavili veliki i lijepi Gospin kip. Sve su uradili sami, od skromne Andrijine mirovine. U dvorištu su uredili i hodočasnički prostor, pa kad netko od vjernika i hodočasnika ovdje bude htio doći i moliti, može se odmoriti i okrijepiti.

 

Anka i Andrija veliki su Marijini štovatelji godinama, a Anka je našlingala velik broj oltarnika za župne crkve u okolici. Kapelicom i kipom žele Gospi zahvaliti za brojne primljene milosti.

Related Post

KOVAČEVAC

Autor - 18/12/2012 0
Biskup požeški, msgr dr Antun Škvorčević, u ponedjeljak, 17. prosinca,posjetio je, u prigodi skorih Božićnih blagdana, prognaničko naselje Kovačevac i…