VOZAČI, OPREZ ! – Izvan naselja jurio 201 km/h, a pijani rekorder upravljao je vozilom s 3.03 promila

903 0

SLAVONSKI BROD, 31. srpnja 2019. – Prošli tjedan, od 22. do 29. srpnja, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 22 prometne nesreće, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima nije bilo težeg ozljeđivanja osoba, te 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Ovim brojkama treba dodati još šest prometnih nesreća koje su se dogodile 29. srpnja.
Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te apeliraju na vozače da budu oprezni u prometu i podsjećaju da su sudionici u prometu obvezni pridržavati se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
-Vozači budite oprezni u prometu, čuvajte svoj život, kao i živote drugih sudionika u prometu – poručuju iz policije.
Da je nužno pridržavati se prometnih propisa i biti na oprezu kazuju podaci o broju prometnih prekršaja u prošlom tjednu. U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 420 prometna prekršaja, od kojih je najviše (216) prekršaja nepropisnih brzina.
Kažnjen je vozač s 3.03 promila alkohola u organizmu.
Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice (28. srpnja, u oko 5 sati), kada je autocestom A3, osobnim automobilom Mercedes (belgijskih registracijskih oznaka), brzinom od 201 km/h, jurio 28-godišnjak. Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 22. srpnja, kada su policajci nadzirući promet u Bukovlju, oko 9.50 sati, zaustavili osobni automobil i kaznili 58-godišnjeg vozača, jer je jurio brzinom od 104 km/h. U 56 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima.
Prošli tjedan je pod utjecajem alkohola uhvaćeno i sankcionirano 20 vozača. Rekorder je alkoholizirani 47-godišnjak, koji je isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju u policiji, jer je u Slavonskom Brodu, dana 23. srpnja, u 21.15 sati, upravljao vozilom s 3.03 promila alkohola u organizmu. Policajci su također u spomenutim kontinuiranim nadzorima, sankcionirali 10 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 7 vozača zbog prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 4 vozača koji su upravljali vozilom pod zabranom, 4 vozača koji su upravljali bez položenog vozačkog ispita, a u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Related Post

ČUVARI OBIČAJA I TRADICIJE

Autor - 24/11/2017 0
Autor Franjo Memedović SIČE – U današnje vrijeme kada se Slavonija raseljava i kada su slavonska sela pomalo avetski pusta,…