VOZIO POD UTJECAJEM ALKOHOLA – Djeca ozlijeđena, jedno teže

2444 0

DONJI LIPOVAC – Dana 27. kolovoza 2018. godine u 22,05 sati, u mjestu Donji Lipovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Provedenim očevidom policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što 36-godišnji vozač,nije prilagodio brzinu kretanja svog osobnog automobila osobinama i stanju ceste, tako da je po ulasku u desni zavoj, izgubio nadzor nad upravljačem te je automobilom prešao na kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je u zanošenju vozilom prešao na travnatu površinu sa strane kolnika, gdje je bočnim dijelom automobila udario u betonski stup, nakon čega je došlo do slijetanja vozila u kanal potoka i udara istog u korito potoka.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 13-godišnji putnik , dok su vozač te 14 i 15-godišnji putnik zadobili lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđenima je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Novoj Gradiški. Nad vozačem je izvršeno alkotestiranje te je utvrđena koncentracija alkohola od 1,04 g/kg u organizmu.

Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Related Post