VRO „OLUJA 22“: Položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na Hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana 

425 0

NOVA GRADIŠKA, 5. kolovoza 2022. – Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, danas su kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve u Domovinskom ratu  poginule i nestale branitelje,  te civilne žrtve Domovinskog rata. 

 

Učinile su to udruge  proizašle iz Domovinskog rata koje to nisu učinile jučer (u organizaciji HVIDRE), Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, Općine Cernik, Policijske postaje Nova Gradiška, gradskih  tvrtki  i ustanova, te  građani pojedinci. 

Vijence su položili i svijeće zapalili i  pripadnici 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška koji se   tradicionalno u povodu VRO „Oluja“ okupljaju, druže i evociraju sjećanja na  briljantno izvedenu vojno-redarstvenu operaciju u kojoj su oslobođeni Knin i okupirana područja.   

Nakon polaganja vijenaca u crkvi Sv. Petra u Cerniku  za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata  služena je sveta misa zadušnica, a potom  je na Strmcu održano druženje  uz kulturno-umjetnički program.

Organizator je bila Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, a nositelj organizacije Udruga  hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška. Pokrovitelji su bili Ministarstvo hrvatskih branitelja i Općina Cernik.

Related Post