Za potrebe Gradskog muzeja i Slavonskog dućana uređuje se bivši „Varteks“

1666 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 18. svibnja 2019. – Djelatnici tvrtke Eko-kong započeli su radove unutarnjem uređenju prostora bivše prodavaonice Varteksa u Ulici slavonskih graničara Podsjetimo.
Gradonačelnik Vinko Grgić s ministrom državne imovine Goranom Marićem, prilikom održavanja sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški, potpisao je dva ugovora o darivanju. Prvi je bio ugovor o darovanju 50 ha zemljišta za proširenje Industrijskog parka i ugovor o darivanju zgrade „Varteksa” u Ulici slavonskih graničara.
Ovaj atraktivan prostor u središtu grada namijenjen je za potrebe Gradskog muzeja i Slavonskog dućana koji je, sada se to potvrđuje, bio pun pogodak Grada Nova Gradiška i dijela općine novogradiškog kraja koje su ga otvorile, jer je postao posjećeno mjesto gdje se prodaju kvalitetni proizvodi poljoprivrednih gospodarstava novogradiškog kraja i cijele Slavonije.
Slavonski dućan dobro posluje, a traženi su proizvodi koje prodaje. Problem je jedino, kako kaže voditelj dućana Milan Rosić, skučen prostor u kome sada radi. Preseljenjem u novi prostor, kvalitetni atraktivni proizvodi, biti će više na oku građanima.

Related Post