Za projekt „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno IV“ Općini Rešetari dodijeljeno 1.485.000 eura

609 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Općina Rešetari

 

Ministar Piletić u Vinkovcima je za slavonske županije uručio 39 ugovora iz programa “Zaželi” 

REŠETARI, 15.  veljače 2024. -Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je  Odluku o financiranju za 111 projekata ukupne vrijednosti 101.212.500,00 EUR u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije.“

-S produženjem ugovora na trajanje od tri godine želimo omogućiti sigurnu uslugu pomoći u kući na duže razdoblje za sve naše starije sugrađane koji tu vrstu usluge trebaju, a opet u kontekstu tržišta rada itekako je važno da imate sigurnost zapošljavanja na tri godine, a ne na nekoliko mjeseci –  kazao je ministar Marin Piletić.

Nakon što je Općina Rešetari zaprimila Odluku kojom je projektni prijedlog „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno IV”  odabran za sufinanciranje, danas 14. veljače 2024. godine je održano potpisivanje i svečana dodjela Ugovora u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. 

U ime Općine Rešetari ugovor  za projekt „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno IV”,   kojim je odobreno  1.485.000,00 eura bespovratnih sredstava je preuzeo  načelnik Zlatko Aga. Općini Rešetari odobreno je u cijelosti financiranje ovog  projekta.  

Zadovoljan je općinski načelnik,  a zadovoljne su žene s područja općine  jer će sada biti zaposlene na tri godine   kao i krajnji korisnici, starije i nemoćne osobe i osobe u potrebi. 

Related Post

Položili vijence povodom Dana županije

Autor - 15/04/2011 0
SLAVONSKI BROD 15. travanj 2011. – Obilježavajući Dan Brodsko-posavske županije, 15. travnja, predstavnici Grada Slavonskog Broda, zamjenici gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić…