Za volanom s 2,52 promila i bez vozačke dozvole

1643 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA – U subotu (27.srpnja), oko 19.30 sati, u Podvinju, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnjak (nije koristio sigurnosni pojas), a koji se nije prilikom kretanja držao svoje strane kolnika.

Policajci su utvrdili da 63-godišnjak upravlja automobilom bez važeće vozačke dozvole, ali i posumnjali da je vozač alkoholiziran te su ga alkotestirali. Alko-testom su mu utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,52 promila. Pošto je alkoholizirani vozač višestruki povratnik u počinjenju sličnih i istih prometnih prekršaja, policajci su ga uhitili i doveli u Postaju prometne policije Slavonski Brod gdje je zadržan do otriježnjenja, a protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Upravljao teretnim automobilom kojem je istekla prometna dozvole s 70 promila
Jučer (28.srpnja), oko 00.30 sati, u Novoj Gradiški, u Kožarskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su teretni automobil novogradiških registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak. Policajci su alkotestirali vozača te mu alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,70 promila te da upravlja teretnim automobilom kojem je istekla važnost prometne dozvole. Alkoholizirani vozač je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška gdje je zadržan do otriježnjenja, a policijski službenici protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Sletio u kanal zbog neprilagođene brzine
U Sapcima, dana 26. srpnja, u 13.40 sati, dogodila se prometna nesreća, izlijetanje osobnog automobila s kolnika. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je osobnim automobilom upravljao 18-godišnjak, koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem vozila (u zavoju ulijevo), sletjevši u kanal. Pritom je automobil udario u rub betonskog kolnog ulaza, vrativši se na kolnik, gdje se zaustavio prevrnut na krov. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su vozača novčano kaznili zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post