ZAGREBAČKI FESTIVAL: Neno Belan novi umjetnički direktor

1349 0

Nakon provedenog natječaja za poziciju umjetničkog direktora Zagrebačkog festivala, Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja prihvatilo je kandidaturu Nene Belana koji će voditi Festival u narednom mandatu.

Na tom mjestu nasljedio je Antu Pecotića s kojim je kao član uredništva surađivao od 2013. na revitalizaciji Zagrebačkog festivala.

 

“Nakon tri godine provedene u uredništvu festivala, pozicija umjetničkog direktora Zagrebačkog festivala predstavlja novi izazov u mojoj karijeri. Kao dio tima koji je preuzeo vođenje Zagrebačkog festivala 2013., imali smo nimalo laganu zadaću buđenja festivala iz hibernacije trudeći se da svojim statusom i iskustvom na glazbenoj sceni privučemo jaka autorska i izvođačka imena da uopće razmotre prijavu na festival. Sve je pokazalo da smo uspjeli u tome i zato danas imamo respektabilan festival modernog, radijskog mainstream usmjerenja. U tome je veliku ulogu imao Ante Pecotić, danas predsjednik Hrvatskog društva skladatelja. Moja uloga umjetničkog direktora utoliko će biti lakša, no sada je pred festivalskom direkcijom još teži zadatak održavanja postignutog nivoa, u glazbenom i produkcijskom smislu. Sa svojim uredničkim timom, trudit ću se prepoznati kvalitetne pjesme domaćih autora, kako onih dokazanih, tako i onih mlađe generacije koje ovom prilikom svakako pozivam na natječaj Zagrebačkog festivala. Nadam se da će repertoar pjesama s nadolazećeg festivala činiti okosnicu radijskog etera u godini pred nama, a moji suradnici i ja potrudit ćemo se taj soundtrack učiniti zanimljivim i uzbudljivim”, izjavio je Neno Belan neposredno nakon imenovanja.

 

OBJAVLJEN NATJEČAJ 64. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove skladbe 64. Zagrebačkog festivala koji će se održati početkom siječnja 2017. Natječaj traje do 20. listopada, a prijave su moguće putem online obrasca dostupnog na službenim web stranicama festivala.

Novi umjetnički direktor festivala, Neno Belan, očekuje još veći interes autora i izvođača nego prethodne godine kada je prijavljena rekordna 261 skladba: “Sa svojim uredničkim timom, trudit ću se prepoznati kvalitetne pjesme domaćih autora, kako onih dokazanih, tako i onih mlađe generacije koje ovom prilikom svakako pozivam na natječaj Zagrebačkog festivala. Nadam se da će repertoar pjesama s nadolazećeg festivala činiti okosnicu radijskog etera u godini pred nama, a moji suradnici i ja potrudit ćemo se taj soundtrack učiniti zanimljivim i uzbudljivim”, izjavio je Neno Belan neposredno nakon imenovanja.

Obrazac za prijavu, kao i pravilnik natječaja, dostupni su na službenim web stranicama, a za sva dodatna pitanja i informacije slobodno kontaktirajte zagrebacki-festival@hds.hr

Related Post