ZAJEDNO NOVOGRADIŠKI DIMAMOVCI I HAJDUKOVCI

251 0

NOVA GRADIŠKA – Predstavnici navijačkih skupina novogradiških Podružnica Torcide i Bad Blue Boysa inicirali su izradu murala u povodu 25. obljetnice pada obrane grada heroja-Vukovara.Uz njihove članove, tri zida na raskrižju

Benkovićeve i Ulice Petra Svačića, kod OŠ “Mato Lovrak”, oslikavali su nekoliko dana i Gimnazijalci, a pridružila im se i novogradiška umjetnica Jelena Kovre.

Kako nam je rekla uvijek je za potporu pozitivnim akcijama i za njih ne žali vremena, a kada se radi o ovakvom povodu spremno se odazvala, jer Vukovar nam je, kako je naglasila, svima u srcu. U predvečerje ove obljetnice 17. studenog navijači su s hrvatskom zastavom i uz domoljubne pjesme u povorci stigli na spomenuto raskrižje gdje su ih dočekali zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i brojni sugrađani. Upaljeni su lampioni te 25 baklji kao simbol 25. obljetnice, minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, a posebno žrtvi herojskoga Vukovara.

-Sve pohvale ovim dečkima, mladim ljudima, koji su se sjetili da i na ovaj način obilježe 25. obljetnicu pada Vukovara, grada heroja, simbola žrtve, ali i ponosa i pobjede. Nova Gradiška podržava braniteljske udruge, čuva i uspomenu i istinu o Domovinskom ratu i brine o dignitetu hrvatskih branitelja. I ovaj je Grad puno toga pretrpio, ima puno žrtava i to sigurno nikada neće zaboraviti. Žrtve se nikada ne smiju zaboraviti, pogotovo ovog Domovinskog rata. One su svetinja za sve nas, bile i ostat će. I to nam uvijek mora biti na prvom mjestu-istaknula je zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić.

-Došli smo na ideju da napravimo mural, skupili smo novce i to je bilo to. Zahvala HEP-u i gradonačelniku koji nas je podržao i dao potporu da ideju realiziramo. Ova nam akcija puno znači. Ovo u našemu gradu još nije bilo. Paljeni su lampioni nekako svatko za sebe, a sada prvi puta na jednom mjestu. Doista posebno i nešto što ostaje trajno kako na ovom zidu, tako i u srcima- rekao nam je Danilo Veljković predstavnik Bad Blue Boysa.

– Zahvalio bih se svim ovim ljudima, koji su došli, dečkima, da pokažemo i hrvatskom narodu da nismo mi onakvi kakvim nas se smatra, da smo mi zajedno, da smo prijatelji, da smo u istim kafićima, a zajedno smo i za Hrvatsku i Hrvatska nam je svima u srcu- istaknuo nam je Ivan Ljubičić, predstavnik Torcide. Također je dodao kako i njemu osobno ova akcija puno znači.

-U “Bljesku” su poginuli moj otac i stric, jedan do drugoga u Novom Varošu. Da nije bilo njih, kao i svih branitelja ne bismo mi danas ovdje slikali mural. Posvećujemo ga Vukovaru, Škabrnji, ali i svim braniteljima koji su Hrvatsku branili i na novogradiškoj bojišnici.

Okupljanje je zakonski prijavljeno, a u regulaciji prometa i osiguranju povorke navijača sudjelovala su dvojica djelatnika PP NG te dvojica vatrogasaca, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe NG, kojima su i ovim putem, kao i svima koji su ih podržali, zahvalili predstavnici navijačkih skupina.

Related Post

HSS

Autor - 17/09/2012 0
U nedjelju, 16. rujna organizirano je tradicionalno godišnje hodočašće članova Hrvatske seljačke stranke u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje…