ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU

256 0

NOVA GRADIŠKA – U povodu obilježavanja 25. godišnjice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto Klub “Korčula” u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, organizirala je,

devetu godinu za redom, tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara.

U pet etapa,od 13. do 18. studenoga, prošli su kroz gradove i mjesta koji su tijekom Domovinskog rata bili na crti bojišnice. Kod Spomen obilježja odali su počast poginulim braniteljima paljenjem svijeća i molitvom.

Karavana bikera pod imenom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ dočekana je 16. studenoga i u Novoj Gradiški u organizaciji Moto kluba Nova Gradiška i Grada. Poslije odavanja počasti kod Spomen obilježja poginulim, umrlim i smrtno stradalim braniteljima u prostoru Društvenoga doma priređena je okrjepa, a tom prigodom pozdravne riječi uputio je gradonačelnik Vinko Grgić i među ostalim rekao:

-Nova Gradiška postaje tradicionalno mjesto okupljanja vas motorista tijekom ove Karavane. Ne samo da promičete istinu o Domovinskom ratu, istinu o našim ljudima, nego prije svega o našim braniteljima kojih danas nema. I poklanjamo se svi na isti način njihovoj žrtvi. Grad Nova Gradiška će vam uvijek stajati na raspolaganju i dočekati vas dobrodošlicom, jer to je doista najmanje što možemo učiniti. To jest skromno, ali je doista uvijek od srca- rekao je, među ostalim gradonačelnik Grgić.

Također je dodao kako su naši branitelji-hodočasnici, njih 12, put Vukovara krenuli 14. studenoga, želeći na taj način odati poštovanje žrtvu grada-heroja. Gradonačelnik Vinko Grgić pridružio im se u Mikanovcima i zajedno s njima pješice nastavio hod do Vukovara. Na uvijek toplom i prijateljskom dočeku u Novoj Gradiški zahvalio je, u ime sudionika Karavane, Đani Radovanović predsjednik Moto kluba “Korčula”, zahvalio i svim sudionicima, kojih je, kako je istaknuo, ove godine rekordan broj, njih 250.

Uz gradonačelnika Vinka Grgića, motoriste-branitelje dočekali su i zamjenica Vesna Đapić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj, Milan Tomljanović i članovi Moto kluba Nova Gradiška.

I motoristi, kao i brojni građani Hrvatske sudjeluju u Koloni sjećanja i tako se pridružuju i daju svoj ljudski doprinos obilježavanju 25. obljetnice pada obrane i žrtvi grada-heroja- Vukovara.

Related Post