ZAMJENICA ŽUPANA DUNJA MAGAŠ

1003 0

O dopisništvu HRT-a u Novoj Gradiški nema ni riječi. Znači li to da je ono već otpisano pa se za njega ne treba ni boriti.

 

NOVA GRADIŠKA, 25. siječanj 2014. – S portala brodsko-posavske županije prenosimo priopćenje i izjave zamjenice župana Dunje Magaš i protivljenje ukidanju HRT-ovog dopisništva u Slavonskom Brodu.

-U Brodsko-posavskoj županiji svjesni smo restrukturiranja HRT-a, ali nećemo podržati restrukturiranje ako ono bude išlo u pravcu smanjenja broja zaposlenih, smanjenja pokrivenosti terena i smanjenja količine proizvedenih vijesti s našeg područja, naglasila je zamjenica župana Dunja Magaš na sastanku predstavnika Hrvatske zajednice županija s Ravnateljstvom Hrvatske radiotelevizije o ukidanju 11 dopisništava. U BPŽ radiotelevizijsku pretplatu plaća 41.300 građana, a godišnja uplata iznosi gotovo 40 milijuna kuna, dok istovremeno trošak HRT-ovog dopisništva u Slavonskom Brodu iznosi oko milijun kuna što je 2,5 posto uplate u državni proračun.

– Svi su gradonačelnici i župani iznosili slične podatke, ali ravnatelj HRT-a Goran Radman je rekao da ga ti podaci ne zanimaju i da se nije vodio njima. U ovom trenutku trebamo razmišljati o svakom radnom mjestu. Trošak dopisništva u županiji je mali, a kako sam napomenula i gospodinu Radmanu, ono pokriva područje od 180 kilometara državne granice i prostor sjeverne Bosne. Njegov odgovor bio je kako dopisništvo u Slavonskom Brodu nije problem. Složio se i kako bi ono moglo imati i više novinara no što ih ima. Ipak, ako je planirano ukidanje polovice od ukupno 50 radnih mjesta u dopisništvima pitanje je koliko će ih ostati u Brodsko-posavskoj županiji, rekla je Magaš.

 

Inače, dopisništvo u županiji prošle je godine emitiralo 627 priloga s 2210 minuta programa i imalo 97 uključenja iz studija u razne emisije – navodi se u priopćenju.

O dopisništvu HRT-a u Novoj Gradiški nema ni riječi. Znači li to da je ono već otpisano pa se za njega ne treba ni boriti.

Related Post