ŽENIJALNI DANI: Besplatni filmovi u povodu Međunarodnog dana žena

952 0

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE MAR – I ove godine prigodnim programom obilježavamo Ženijalne dane – zajednički program Kino mreže koji povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena na velika platna diljem zemlje donosi izvrsne i nagrađivane filmove o snažnim ženama i njihovim izazovima u današnjem društvu.

Ovogodišnji program u našem kinu otvaramo poljskim hitom Influencerica Magnusa von Horna. Izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. i hvaljen od kritike, film prati tri dana u životu fitness-influencericeSylwije, nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne online kulture.
Nastavljamo s američkom Djevojkom koja obećava, crnohumornim trilerom Emerald Fennell, priča o osveti naoko obične Cassie (CareyMulligan) čiji je život obilježio traumatičan događaj iz mladosti.

Program zatvaramo dokumentarnim filmom Usidjelice o Kineskinjama koje su, ne udavši se na vrijeme, izložene velikom pritisku i stigmatizaciji okoline. Film donosi rijedak dubinski pogled na živote triju fascinantnih, snažnih, modernih žena i njihovu borbu da same odrede tijek svoje budućnosti.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Veselimo se vašem dolasku!

Raspored projekcija u našem kinu:

SUBOTA, 6. 3. U 20,00 SATI – INFLUENCERICA

UTORAK, 9. 3. U 19, 30 I SRIJEDA, 10. 3. U 16, 30 – DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA

UTORAK, 9. 3. U 16, 30 I SRIJEDA, 10. 3. U 19, 30 – USIDJELICE

Related Post