Zanimanje investitora za građevinsko zemljište u Novoj Gradiški

3426 0

NOVA GRADIŠKA – u Novoj Gradiški su danas boravili umirovljeni brigadni general Mladen Mikolčević, koji je član Nadzornog odbora tvrtke Pevec i predstavnik tvrtke Filir d.o.o., Mario Radić. Zajedno s gradonačelnikom Vinkom Grgićem  posjetili su Industrijski park  i u gradu razgledali  lokacije  pogodne za gospodarsku izgradnju, posebno prostor DI   „Stjepan Sekulić“ u stečaju. Osim Peveca  za  zemljište pokazuje više tvrtki koje zastupa tvrtka Filir d.o.o i  Mario Radić.

Na konferenciji za novinare u uredu gradonačelnika izrazili su zadovoljstvo  viđenim lokacijama i odnosom  koju gradonačelnik Vinko Grgić i  gradska uprava imaju prema investitorima.

Gradonačelnik Vinko Grgić je istaknuo  zemljopisni i prometni položaj  koji ima Nova Gradiška, jer se nalazi na križanju  važnih prometnih pravaca,  bilo da se radi o cestovnom ili željezničkom prometu, te riječnom prometu Savom.

  -Grad Nova Gradiška nudi odlične pogodnosti za investiranje, što je danas dobro prezentirano. Hoće li u Novoj Gradiški  biti prodajni centar ili neki drugi oblik dolaska Peveca, ne mogu točno govoriti, jer je ovo samo prvi korak. S nadležnima u tvrtki Pevec razgovarati ću o tome  i vjerujem da će  rukovodeće osobe iz Peveca posjetiti Novu Gradišku i razmotriti mogućnosti koje se ovdje nude investitorima –  kazao je Mladen  Mikolčević.

-Tvrtka Filir d.o.o. za trgovinu i usluge osnovana je 2000. godine. Osnovna djelatnosti tvrtke je zastupanje stranih tvrtki na hrvatskom tržištu u  uvozu, distribuciji i trgovini.  Dio poslovanja su logistika, organizacije transporta i otpremničke usluge te poslovanje nekretninama. Tvrtka se bavi i riječnim prijevozom, proizvodnjom tekstila i opremom.  Korisnici naših usluga na ovom području Slavonije traže prostor. Kontaktirali smo gradonačelnika Grgića i zato sam došao da vidim što Nova Gradiška nudi.  Zadovoljan sam viđenim. Prenijet ću to našim partnerima i vjerujem u pozitivan ishod – kaže Mario Radić.

Na pitanje o kakvim se konkretno investicijama radi i  mogućem zapošljavanju konkretno nisu željeli  govoriti jer smatraju da je  posjet  Novoj Gradiški tek prvi korak u mogućim investicijama.

Related Post

ŽUPAN DANIJEL MARUŠIĆ U BRISELU

Autor - 12/12/2010 0
BRISEL, 09. prosinac 2010. – Župan brodsko-posavski Danijel Marušić sudjelovao je u Briselu u zgradi Odbora za Regije konferenciji Savjetodavnog odbora…