ZAPOSLENA POLICIJA – Zlostavljali obitelj, pili i tukli se, krali i varali

1089 0

NOVA GRADIŠKA, 28. Veljače 2011. – Jučer oko 5 sati policijski službenici su intervenirali povodom narušavanja javnog reda i mira unutar dvorišta obiteljske kuće 47-godišnjaka. Utvrđeno je da su se njih dvojica nakon konzumiranja alkohola posvađali, pa je 25-godišnjak fizički napao 47-godišnjaka, zadavši mu više udaraca šakom u glavu, a nakon što je pao na tlo udario ga je više puta nogama po tijelu. Nakon toga je 47-godišnjak otišao u kuću, no mlađi muškarac ga je slijedio u namjeri nastavka remećenja javnog reda i mira. Policijski službenici su ih zatekli u kući u svađi. Starijem muškarcu koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola ukazana je liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, a mlađi je doveden u službene prostorije i zadržan do otriježnjenja. Policija je alko-testom u njegovu organizmu utvrdila koncentraciju alkohola u iznosu od 2,40 promila.

Protiv obojice slijede optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i izviješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški.

 

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 21. do 28. veljače 2011. godine, zabilježeno je ukupno 10 kaznenih djela od kojih je najviše (šest) kaznenih djela protiv imovine (tri kaznena djela krađe, po jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, prijevare i teške krađe), te po jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja), protiv okoliša (protuzakoniti lov), protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (zlouporaba položaja ili ovlaštenja) i protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude).

 

U oblasti cestovnog prometa u prošlom tjednu, na području Policijske postaje Nova Gradiška, dogodilo se ukupno dvije prometne nesreće i to obadvije s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Policijski službenici su unazad tjedan dana intervenirali u četiri slučaja zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja su podnijeli odgovarajuće optužne prijedloge. Od ostalih događaja prošli tjedan bilježi se jedan požara bez štete. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je od 21. do 27. veljače prešlo ukupno 84 606 putnika i 26 171 vozilo.

Related Post

14 PROMETNIH NESREĆA

Autor - 27/12/2013 0
Na području policijske uprave, u vremenu od 24. do 27. prosinca, evidentirano je 21 kazneno djelo od kojih su najbrojnija…