ZAŠTO TREBA SEMAFOR: Još jedna prometna nesreća kod TANG-a

1482 0

Autor Franjo Samardžić

Postavljanjem semafora, kako se najavljuje, na raskrižju kod TANG-a i kod FINE, riješit će se  još dva gradska prometna problema.

NOVA GRADIŠKA, 11.  lipnja 2018. – Danas oko podne dogodila se još jedna  prometna nesreća na raskrižju ulica Nikole Tesle i  Alojzija Stepinca sa materijalnom štetom. Sudarila su se vozila novogradiških  i požeških registarskih oznaka, a uzrok je vjerojatno, kao najčešće do sada, bio nepoštivanje prvenstva prolaza.

   Raskrižje kod TANGA jedna je od posljednjih   crnih prometnih točaka u Novoj Gradiški. Postavljanjem semafora, kako se najavljuje, na tom raskrižju i na raskrižju kod FINE, riješit će se  još dva gradska prometna problema. Gradonačelnik Vinko Grgić najavljuje rješavanje i ostalih prometnih problema kako bi grad bio prometno siguran, a to su  izgradnja kružnog toka u samom središtu grada (kod sata) i na raskrižju Gajeve, Kožarske i Miroslava Kraljevića.

   Dakako, sigurnost  prometa na kraju je ipak u  volanu koji u rukama drže vozači. Kružni tokovi, naprimjer,  kojih je u gradu sve više i koji se smatraju sigurnim i jeftinim prometnim  rješenjem, bili su u početku problem za sudionike u prometu među kojima su i biciklisti.. Vozili su biciklisti i vozači  automobila po onoj narodnoj „preko preče , a okolo bliže“.

  Kada se prometno riješi i  izgradi sve ono što se najavljuje  Nova Gradiška će sigurno biti prometno dobro uređen i sigurniji  grad.

  Svakako treba naglasiti  napore i akcije koje, u cilju sigurnijeg prometa i  osvješćivanja vozača provodi Policija. Nažalost, vozači, unatoč upozorenjima,  svakodnevno ne poštuju propise, često voze prekomjernom brzinom i pod utjecajem  alkohola, ugrožavaju sigurnost prometa i izazivaju prometne nezgode.

   

  

Related Post

Vijeće MO Urije

Autor - 07/11/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 7. studeni 2011. – Miroslav Prpić, perdsjednik MO „Urije“ obratrio se medijima nakon sjednice Vijeće mjesnog odbora “URIJE”…

Izabrani suci porotnici za mladež

Autor - 24/01/2018 0
Autor bpz.hr Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju…

OPREZ LOPOVI: Opljačkao konobaricu

Autor - 30/08/2017 0
SLAVONSKI BROD – Jučer, 29. kolovoza 2017. godine policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad…