ZAŠTO TREBA SEMAFOR: Još jedna prometna nesreća kod TANG-a

1771 0

Autor Franjo Samardžić

Postavljanjem semafora, kako se najavljuje, na raskrižju kod TANG-a i kod FINE, riješit će se  još dva gradska prometna problema.

NOVA GRADIŠKA, 11.  lipnja 2018. – Danas oko podne dogodila se još jedna  prometna nesreća na raskrižju ulica Nikole Tesle i  Alojzija Stepinca sa materijalnom štetom. Sudarila su se vozila novogradiških  i požeških registarskih oznaka, a uzrok je vjerojatno, kao najčešće do sada, bio nepoštivanje prvenstva prolaza.

   Raskrižje kod TANGA jedna je od posljednjih   crnih prometnih točaka u Novoj Gradiški. Postavljanjem semafora, kako se najavljuje, na tom raskrižju i na raskrižju kod FINE, riješit će se  još dva gradska prometna problema. Gradonačelnik Vinko Grgić najavljuje rješavanje i ostalih prometnih problema kako bi grad bio prometno siguran, a to su  izgradnja kružnog toka u samom središtu grada (kod sata) i na raskrižju Gajeve, Kožarske i Miroslava Kraljevića.

   Dakako, sigurnost  prometa na kraju je ipak u  volanu koji u rukama drže vozači. Kružni tokovi, naprimjer,  kojih je u gradu sve više i koji se smatraju sigurnim i jeftinim prometnim  rješenjem, bili su u početku problem za sudionike u prometu među kojima su i biciklisti.. Vozili su biciklisti i vozači  automobila po onoj narodnoj „preko preče , a okolo bliže“.

  Kada se prometno riješi i  izgradi sve ono što se najavljuje  Nova Gradiška će sigurno biti prometno dobro uređen i sigurniji  grad.

  Svakako treba naglasiti  napore i akcije koje, u cilju sigurnijeg prometa i  osvješćivanja vozača provodi Policija. Nažalost, vozači, unatoč upozorenjima,  svakodnevno ne poštuju propise, često voze prekomjernom brzinom i pod utjecajem  alkohola, ugrožavaju sigurnost prometa i izazivaju prometne nezgode.

   

  

Related Post

HRT

Autor - 12/08/2012 0
SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik Josip Vuković od Vlade je tražio suglasnost za zaduživanje Grada u iznosu od…