ZAVRŠNA MANIFESTACIJA PROJEKTA POLICIJSKE UPRAVE BRODSKO-POSAVSKE

840 0

STRMAC, 15. svibanj 2013. – Završna manifestacija projekta „Prijateljstvo, a ne nasilje“, za školsku godinu 2012./2013., na području Policijske postaje Nova Gradiška, održana je danas na izletištu Strmac.

Okupilo se petstotinjak učenika osmih razreda i pedesetak nastavnika. Sudjelovali su u raznim sportskim aktivnostima. Cilj nije bio pobjeda već međusobno druženje, upoznavanje i razvijanje osjećaja jednakosti, tolerancije i nadasve prijateljstva. Cilj je, kroz rad s djecom i mladima, stvoriti uvjete i okolinu za sigurno i zdravo odrastanje uz njihov neposredni doprinos stvaranju takvog okruženja.

 

Ovu manifestaciju omogućili su Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška i općine Cernik i Rešetari.

Lijepo je vidjeli ovoliki broj djece. Zašto to radimo? Ministarstvo unutarnjih poslova je prepoznalo probleme u društvu. O nasilju prije deset i više godina nije se razgovaralo, pogotovo o nasilju u obitelji. To sada više nije tabu tema i s tim se treba uhvatiti u koštac i mi to radimo. Svjedoci smo u posljednje vrijeme porasta međuvršnjačkog nasilja, nasilja među mladima, a među počiniteljima kaznenih djela su i mladi. Ovo što činimo, činimo da preventivno djelujemo na tom planu a da bi to postigli najbolji put je edukacija mladih i poticanje na bavljenje sportom. Zato Policijska uprava provodi niz projekata. Nedavno smo na području Slavonskog Broda proveli projekt „Zdrav za 5“ . Imali smo zavidan odaziv i polučili dobre rezultate. U ovaj projekt uključili smo 23 osma razreda sa nešto manje od 600 djece. Kroz razne radionice i predavanja mogli su čuti o dobrim i lošim stvarima koje se događaju u našem društvu vezani za nasilje. Ovo neće bit zadnji naš projekt. Provest ćemo niz projekata s ciljem podizanja razine sigurnosti na našem području. Djelovat ćemo maksimalno na tome da se nasilje u našem okruženju smanji – kazao je Ante Zovak, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske i zahvalio svima koji su dali doprinos da se projekt realizira i koji u prevenciji uvelike pomaže Policijskoj upravi brodsko-posavskoj.

 

Učenicima su se obratili mr. Ljiljana Lukačević, županijska koordinatorica školskih preventivnih programa, prof. Mirko Golovrški, član Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Nova Gradiška.

Related Post