ZNANJEM DO USPJEHA: Počeo jedanaestodnevni program, Youth Business Camp Adria Zagreb

166 0

Foto Martina Cvek 

Zagreb,27.lipnja 2022.-  Danas je u prostorijama RIT Croatia, započeo jedanaestodnevni program, Youth Business Camp Adria Zagreb koji ima za cilj inspirirati poduzetništvo. Ukupno 10 polaznika od toga 5 tinejdžera iz Ukrajine koji borave u Hrvatskoj te 5 polaznika iz Hrvatske, uključujući dječji dom Vrbina Sisak kroz zajednički rad i 21 predavanje imat će priliku sudjelovati na Youth Business Camp Adria Zagreb. 

        Također, u sklopu programa posjetit će Zoološki vrt grada Zagreba te Specijalnu bolnicuAritheru.Program se izvodi u sklopu svjetske inicijative SharetheknowledgeSharetheexperience (Podijeli znanje, podijeli iskustvo) kojeg sprovodi World Innovation and Change Management Insitute iz Geneve. 

         Ovaj stipendijski program, jedinstven je po svom programskom sadržaju, a pomaže polaznicima ne samo u nadogradnji znanja nego i u usmjerenju daljnjeg školovanja. ”Znanje je uz zdravlje najveće bogatstvo, naši polaznici zahvaljujući predavačima koji su se odazvali sudjelovanju zaista mogu naučiti i čuti mnogobrojne teme i praktične primjere s kojima se do sada još nisu imali priliku susresti. Nažalost, nove generacije nemaju priliku slušati niti biti inspirirani o poduzetništvo jer školski kurikulum ne posvećuje dovoljno tematskih cjelina u usmjeravanju srednjoškolaca prema stvarnosti realne ekonomije. Ovo je druga godina zaredom u kojoj provodimo ovaj kamp u Zagrebu, a siguran sam da osim znanja, polaznici stiču i nova prijateljstva.”- izjavio je direktor Youth Business Camp Adria Zagreb Danijel Koletić. 

     Osim pojedinaca stručnjaka, u ovom projektu sudjeluju predavači sa Sveučilišta Vern, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, Visokog učilišta Algebra te RIT Croatia koji pruža programsku i  tehničku potporu projektu. Ovaj projekt ima za cilj popuniti praznine u kurikulumu te inspirirati poduzetništvo. Svi polaznici dobivaju certifikat World Innovation and Change Management Institute iz Geneve.  

Related Post

Radost Uskrsa u Gradskoj knjižnici

Autor - 17/04/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 17. travnja 2019. – Knjižničari Gradske knjižnice organizirali su u povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, još jedno prigodno…