ŽUPA KRISTA KRALJA SLAVI 40 GODINA DJELOVANJA

1407 0

Autor: Višnja Mikić
REŠETARI – Vjernici župe Krista Kralja Rešetari u subotu, 13. svibnja, svečano će proslaviti dan župnog klanjanja, zatim Gospu Fatimsku i 40-u obljetnicu djelovanja svoje župe.
Svi su se za ovaj dan pripremali kroz devet mjeseci, velikom devetnicom, a dodatno se pripravljaju za subotu, programom koji će početi u četvrtak, 11. svibnja, kada će u župi započeti trodnevna misijska obnova, koju će voditi otac Ilija Grgić, misionar Krvi Kristove i poglavar Hrvatske delegature Družbe misionara Krvi Kristove, rodom iz Starog Petrovog Sela.
Kako nam je rekao rešetarački župnik, vlč Josip Bogović, svake večeri na rasporedu je svibanjska pobožnost od 18.00 sati, a sveta misa u 18.30. Nakon mise bit će orikazan film o Fatimi, a župljani će moći i razgovarati s voditeljem misijske obnove, ocem Grgićem. Najsvečanije će biti u subotu, kada je u župi Dan klanjanja, pa će vjernici dolaziti i klanjati se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. U subotu navečer, po završetku klanjanja, oko crkve će poći procesija s likom Gospe Fatimske.
Tako će Rešetarčani moći zahvaliti Bogu za sve primljene milosti u proteklih 40 godina, koliko župa djeluje, ali i Gospi Fatimskoj za njezin majčinski zagovor o stotoj obljetnici fatimskih ukazanja.

Related Post

PETA JESEN U BRĐANIMA

Autor - 23/09/2013 0
BRĐANI, 23. rujan 2013. – Svi koji su jučer došli u Brđane nisu se pokajali. Imali su priliku uživati u…