Župan Danijel Marušić posjetio škole na kojima je završena energetska obnova

722 0

Autor bpz.hr
NOVA GRADIŠKA / REŠETARI, 19. ožujka 2019. – U okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.Prioritetne osi 4 promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije,investicijskog prioriteta 4c Podupiranje energetske učinkovitosti, pametnog upravljanja energijom i korištenja OIE u javnoj infrastrukturi, uključujući javne zgrade i u stambenom sektoru te specifičnog cilja 4C1 smanjenje potrošnje u zgradama javnog sektora Brodsko-posavska županija završava obnovu 10 škola sukladno Ugovoru zaključenom s Ministarstvom graditeljstva i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaključenim u listopadu 2017. godine.
Danas Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i v.d. Pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anicom Vukašinović u posjetio je završene objekte energetski obnovljenih zgrada i to u OŠ Ante Starčevića u Rešetarima i OŠ „Mate Lovraka „ u Novoj Gradiški.
Vrijednost Radova u OŠ Ante Starčevića u Rešetarima iznosi 2.333.189,13 kn a izvodila ih je tvrtka LProjekti d.o.o iz Jakšića. Nadzor nad radovima bio je SB invest Slavonski Brod. Obnovom je ostvarena ušteda od 73,93%.
U OŠ „Mate Lovraka „ u Novoj Gradiški ostvarena je ušteda u potrošnji energije od 61%.Radove je izvodila tvrtka Dinamix d.o.o Slavonski Brod, a nadzor Ured ovlaštene arhitektice Višnje Lasović Kožoman iz Nove Gradiške.
Vrijednost ugovorenih radova iznosi 3.415.337,40 kn. Navedene obnove doprinijeti će kvaliteti odgojno obrazovnog rada u tim školama.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 20/05/2016 0
SLAVONSKI  BROD – U prostorijama Obrtničke komore u Slavonskom Brodu, potpisan je Sporazum o suradnji obrtničkih komora Brodsko-posavske i Posavske…

Mladena Burnać snima novi album

Autor - 14/05/2020 0
ZAGREB – Zagrebački kantautor Mladen Burnać, bio je izuzetno zaposlen za vrijeme samoizolacije. Pored saniranja oštećenja na kući (uslijed potresa),…