ŽUPAN POSJETIO RODILIŠTE NOVOGRADIŠKE BOLNICE: Rođeno 337. djece, 5 više nego prethodne godine

715 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 1. siječanj 2019. – Župan brodsko-posavski Danijel Marušić tradicionalno 1. siječnja svake godine posjeti rodilišta novogradiške i brodske bolnice. Djelatnicima, mamama i njihovim bebama poželi sretnu i uspješnu novu godinu, mamama uruči ruže i novčanu potporu za novorođeno dijete.

Tako je bilo i danas. U rodilištu Opće bolnice Nova Gradiška posljednjeg dana 2018. godine Dragana Bilić-Gaćeša i Nebojša Gaćeša iz Požege obitelj su povećali sa sinom Nikolom, a Paulina i Oliver Barišić iz Nove Gradiške sa kćerkom Ines. Danas se očekuje rođenje prve bene u ovoj godini.

Kako je naglasio dr. Boris Lovrić, u rodilištu novogradiške bolnice rođeno je u 2018. godini 337 beba što je za pet više nego u 2017. godini.

-To nas je malo iznenadilo s obzirom na odlazak ljudi u inozemstvo i depopulaciju. Imamo nešto više poroda zahvaljujući tomu što je određeni broj rodilja došao iz okolnih krajeva koji ne gravitiraju našoj bolnici. Nadamo se da će se i u 2019. godini zadržati taj trend. U planu imamo nadogradnju novog ginekološko-porođajnog dijela – kazao je dr. Boris Lovrić.

Župan Danijel Marušić djelatnicima Opće Bolnice Nova Gradiška, pogotovo djelatnicima u rodilištu čestitao je Novu godinu i poželio im uspješan rad i osobni uspjeh. Istaknuo je da se radi o teškoj struci koja ne poznaje blagdane i slobodne dane i na tome im se zahvalio.

-Pet beba više rođenih u odnosu na prethodnu godinu je znakovito i lijepo za čuti u moru ružnih vijesti kojima smo svakodnevno izloženi, pogotovo o odlasku mladih. Drago mi je da se u prošloj godini rodilo 337. djece. Svima im želim dug i sretan život – kazao je župan Danijel Marušić.

Related Post