ŽUPANIJSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA: Talijanskim novinarima promoviran turistički proizvod naše županije

1043 0

SLAVONSKI BROD, 7. studeni 2017. – Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je u sklopu svojih redovitih aktivnosti te u suradnji sa Glavnim uredom HTZ-a i  predstavništvom HTZ-a u Italiji, dana 4. i 5. studenog ugostila talijanske  novinare dr. Leonarda Felicana i gospođu Mrs Cunthiu Beccari.

Turistička zajednica  na ovaj način kontinuirano  promovira destinaciju i na stranim tržištima. Temeljem podataka  e Vizitor sustava najviše stranih turista dolazi iz Njemačke, Austrije i Italije. Ciljevi i zadaće Turističke zajednice su kontinuirana promocija turističkog proizvoda i destinacije.

Također smo iskoristili priliku da razmijenimo pozitivna iskustva  oko modela i načina što bolje promocije i turističkog proizvoda u našoj županiji.

Gospodin Felican radi na fakultetu u Trstu, Udine, Pizi i MIlanu. Objavio je stotinjak članaka o informatici i ekonomiji. Član je Udruženja novinara koji se bavi turizmom.
Piše za brojne talijanske časopise. Bili su u svim europskim gradovima. Obišli su cijelu Istru i cijelu obalu sve do Dubrovnika.

U Sl. Brodu su bili u Franjevačkom samostanu gdje ih je gospodin gvardijan  proveo kroz crkvu. Obišli su  centar grada i Tvrđavu. U pratnji Ivana Bogovića obišli su Salaš “Savus”.
Izrazili su zadovoljstvo posjetom našoj županiji i gradu Sl. Brod te smo primili  sugestije oko bolje iskorištenosti Slavonije kao destinacije te promocije grada i županije.

Related Post