Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu protiv dvojice muškaraca koji su teško ranili i opljačkali Brođanina

335 0

SLAVONSKI BROD, 29. siječanj 2019. – U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu obavljene su dokazne radnje prvog ispitivanja 28-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnja na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva i 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
Podsjetimo. U pucnjavi u Slavonskom Brodu u Naselju A. Hebrang 7. siječnja je teško ozlijeđen 43-godišnji Brođanin. Osumnjičena dvojica muškaraca bila su u bijegu, a 18. siječnja u Zagrebu su ih u sobi za iznajmljivanje uhitili policijski službenici Policijske uprave zagrebačke.
-Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 7. siječnja 2019. oko 17,55 sati u Slavonskom Brodu, zajedno i na temelju zajedničke odluke da se osvete 43-godišnjem hrvatskom državljaninu, pričekali ga u haustoru iza jednog ugostiteljskog objekta, a nakon što su se prvookrivljenik i oštećenik verbalno sukobili, oštećenik je odgurnuo prvookrivljenika te se okrenuo kako bi se udaljio; pa su obojica okrivljenika prema oštećeniku ispalili iz vatrenog oružja nepoznate vrste i kalibra ukupno tri hitca u nakani da ga usmrte. Jedan je hitac pogodio oštećenika u desnu nogu i nanio mu prostrijelnu ranu desne noge, a život mu je spašen pravodobnom liječničkom intervencijom. Nakon što je oštećenik pao na tlo, okrivljenici su, u namjeri da se okoriste, uzeli torbicu s oko 24.000,00 kuna te neutvrđeni iznos konvertibilnih maraka i švicarskih franaka – navode u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
Sudac istrage im je po prijedlogu državnog odvjetništva odredio istražni zatvor.

Related Post

POLICIJSKA 24 SATA

Autor - 30/07/2014 0
SLAVONSKI BROD, 30. srpnja 2014. – Jučer oko 8,30 sati, na području općine Vrpolje, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, postupajući…

Kaznena djela i prekršaji

Autor - 31/12/2010 0
STARO PETROVO SELO – SLAVONSKI BROD, 31. prosinac 2010.  – Policijski službenici su jučer oko 17 sati na području općine…