10. memorijalni ultramaraton Vukovar-Dubrovnik sutra u N. Gradiški

1701 0

Foto Brodsko-posavska policija

BICIKLISTIČKA UDRUGA BROD – BUB  organizira biciklistički ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika koji se vozi u sjećanje na poginule i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata.
U desetom Ultramaratonu sudjelovati će ukupno dvadesetak biciklista i četiri vozača pratećih kombi vozila koji će voziti četiri kombija za prijevoz biciklista i opreme. Vozači kombija će pored vožnje biti logistika, voditi računa oko prehrane za bicikliste, opskrbe namirnicama i pomoći oko eventualnih kvarova.

Maraton se vozi kroz područja koja su bila zahvaćena ratom. U suradnji sa lokalnim braniteljskim udrugama polažu vijence i pale svijeće na spomenicima poginulih branitelja.
Pored sportskog, rekreativnog i povijesnog cilja 10. biciklistički ultramaraton ima za cilj povezati županije Panonske i Jadranske Hrvatske, te potaknuti regionalni razvoj, turizam i suradnju na svim područjima gospodarskog i društvenog života.

 

Etape za 10. biciklistički Ultramaraton:
1. Etapa kreće sa Ovčare 28.06.2018. godine preko Vinkovaca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, te završava u Okučanima.
2. Etapa Okučani – Zagreb,
3. Etapa Zagreb – Korenica,
4. Etapa Korenica, Udbina, Obrovac, Benkovac i Rogoznica,
5. Etapa Rogoznica – Ploče,
6. Etapa Ploče s ciljem u Gradu Dubrovniku 03.07.2018.

 

Polaganje vijenaca ispred spomenika poginulim braniteljima u Novoj Gradiški bit će  28. lipnja (četvrtak), u 18.00 sati.

 

Related Post