REZULTATI JUČERAŠNJIH POLICIJSKIH AKTIVNOSTI: Vozači 50 posto vozila u nadzoru brzine kretanja činilo je prekršaj

1335 0

Policijski službenici su proveli i preventivnu aktivnost prema biciklistima i ukazivali im  na njihove obveze i pravila ponašanja u prometu

SLAVONSKI  BROD, 28. lipnja 2018. – U jučerašnjoj akciji  koju su u prometu proveli policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u nadzoru  brzine kretanja  vozila  od kontroliranih  179 vozila gotovo 50 posto vozača  je učinilo prometni prekršaj.

24-satni nadzori brzina kretanja vozila

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su proveli 24-satni nadzor brzine kretanja vozila, kojom prilikom su kontrolirali 179 vozila. U okviru ovog nadzora utvrđeno je 85 prometnih prekršaja. Od toga su policijski službenici zaustavljanjem vozila utvrdili 78 prekršaja, dok su 7 prekršaja utvrdili bez zaustavljanja vozila (automatskim kamerama i sl.). Između ostalih za najveće nepropisne brzine, kažnjena su dvojica vozača. Najveća brzina od 86 km/h (18-godišnji vozač), utvrđena je u Slavonskom Brodu, u Splavarskoj ulici, oko 19.55 sati. Najveća brzina izvan naselja, oko 9.15 sati, utvrđena je na autocesti A3, iznosila je 199 km/h (55-godišnji vozač iz Makedonije).

Preventivna akcija s naglaskom na bicikliste                                                            

Nadalje, policijski službenici su proveli i preventivnu aktivnost s naglaskom na bicikliste. Cilj ove aktivnosti je preveniranje stradavanja biciklista u prometnim nesrećama, obzirom da se radi o najosjetljivijoj kategoriji sudionika u prometu. Pritom su policijski službenici vozačima bicikla, koje su jučer zaustavili u prometu, dijelili promidžbene letke „Vidljivi u prometu“. Upozoravali su i podsjećali bicikliste na njihove obveze i pravila ponašanja u prometu, važnost tehničke ispravnosti bicikla, te korištenja reflektirajuće opreme radi bolje vidljivosti.

Related Post