OPĆINSKA VIJEĆA: U većini općina na djelu je konstruktivna suradnja vladajuće pozicije i opozicije

1553 0

Autor Franjo Samardžić

O tome je, uz ostalo, na svečanoj sjednici u povodu Dana općine Rešetari govorila i njegova predsjednica Milka Perković.

REŠETARI, 29. lipnja 2018. – U općinama novogradiškog kraja tradicionalno se obilježava Dan općine. Uz brojne sadržaje koji se organiziraju prilika je to da se na svečanim sjednicama govori o postignućima i planovima kojima se nastoji u što većoj mjeri unaprijediti ukupan život stanovništva. O tome opširnije govore općinski načelnici. Treba istaknuti i govore predsjednika Općinskih vijeća koji govore o odnosima i suradnji predstavničke i izvršne vlasti, te odnosima unutar vijeća. Može se kazati da su u većini općina prevladane „dječje“ demokratske bolesti i da je na djelu konstruktivna suradnja vladajuće pozicije i opozicije. O tome je, uz ostalo, na svečanoj sjednici u povodu Dana općine Rešetari govorila i njegova predsjednica Milka Perković.

Poštovane mještanke i mještani Općine Rešetari, cijenjeni gosti i uzvanici,dragi prijatelji

Čast i zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u ime svih vijećnica i vijećnika Općine Rešetari i svoje osobno ime kao predsjednica toga tijela, na ovoj svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana općine Rešetari. Hvala vam što ste danas sa nama u ovom iznimnom danu za svaku općinu ,pa tako i općinu Rešetari.

Kao i većina općina i Općina Rešetari ove godine obilježava dvadeset pet godina od dana svoga osnutka i slavimo ga s ponosom, jer smatramo da smo ispunili očekivanja ponajprije njenih stanovnika, a onda i onih koji su nam je ostavili u nasljedstvo,trudeći se iz godine u godinu svojim radom stvarati sredinu poželjnu za život svakom njenom stanovniku. Ne mogu danas a da se ne sjetim onih koji su najzaslužniji za to što imamo domovinu, a to su hrvatski branitelji, posebice oni koji su dali najviše što su imali, svoje živote. Hvala im na nesebičnosti i žrtvi jer da nije bilo njih ne bismo, zasigurno, niti mi danas bili ovdje.

Dan Općine je obično i prigoda onih koji je vode da se malo osvrnu unazad na ono što je učinjeno, pa naravno i malo pohvale. Općina Rešetari je i proteklih godina bila veliko gradilište, danas je također i strojevi su vidljivi u svakom njenom naselju.

Dosta toga je učinjeno ali uvijek se može bolje i više. Imamo planove i projekte i za budućnost i u gospodarskom i demografskom pogledu.Truditi ćemo se i realizirati ih kako bismo svakom našem stanovniku osigurali što kvalitetniji i sadržajniji život, te zaustavili iseljavanje mladih obitelji a isto tako omogućili povratak onima koji su već otišli. Stoga pozivam sve one kojima je u interesu razvoj i napredak naše općine, neka nam se pridruže u radu i neka ovaj Dan općine bude prigoda za razumijevanje i rad na zajedničkom dobru, a nesuglasice neka nam budu mogućnost nadmetanja.

(Ali neću ja puno o planovima već ću to prepustiti mome načelniku g.Agi, jer nema potrebe da se ponavljamo.)

Vijeće kojem sam predsjednica, od dana konstituiranja pa do danas, održalo je šest radnih sjednica i odaziv vijećnika na svim sjednicama bio je gotovo stopostotan. Raspravljali smo i donijeli niz zaključaka i odluka u skladu sa zakonom potrebnih za pravilan i ozbiljan rad ove općine, njen razvoj i napredak. Neke od odluka su možda i nepopularne ali su nužne, a vrijeme će pokazati koliko su bile bitne za pravilno obavljanje djelatnosti,punjenje proračuna,svakodnevni život građana, a isto tako i za stvaranje zdravih temelja budućim generacijama. Bez obzira na našu različitu stranačku pripadnost, a tako i treba biti, odluke su donesene gotovo jednoglasno, a to govori da su zaista bile potrebne i razvojne i u njihovu donošenju u našim promišljanjima uvijek je bio čovjek, odnosno stanovnik naše općine njegov život i ostanak na ovim prostorima. Zato hvala mojim vijećnicima što su ozbiljno shvatili i prihvatili odgovornost i povjerenje koje su im mještani ove općine dali na prošlogodišnjim lokalnim izborima. Hvala i načelniku Općine g.Agi, njegovom zamjeniku g. Kolakoviću na dobroj i plodnoj suradnji za koju sam sigurna da će i ubuduće biti takva.

Iskrene čestitke i zahvale upućujem dobitnicima javnih priznanja Općine Rešetari koje već tradicionalno dodjeljujemo jer ste svatko na svome području rada doprinijeli izgradnji općine,njenom razvitku te promicanju njenog ugleda.

Poštovane mještanke i mještani Općine Rešetari čestitam vam Dan općine. Naša općina je vrijedna svih naših napora i truda.

Još jedanput sve vas prisutne pozdravljam, želim vam svako dobro i u poslovnom i privatnom pogledu, ugodan boravak u mojoj općini na koju sam veoma ponosna i proglašavam današnju svečanu sjednicu općinskog vijeća Općine Rešetari otvorenom – kazala je Milka Perković.

Related Post