14-GODIŠNJAK ZRAČNICOM U RAME USTRIJELIO ČETVREGODIŠNJU DJEVOJČICU

570 0

11. kolovoz 2011. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano ukupno sedam kaznenih djela, od čega je najviše protiv imovine (tri krađe, jedna teška krađa, jedna prijevara i jedno kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari), te jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja).

Dogodile su se tri prometne nesreće od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

U oblasti javnog reda policija je intervenirala u dva slučaja, a protiv prekršitelja podnijela optužne prijedloge – priopćila je danas Policijska uprava brodsko-posavska

 

Jedna osoba teško, a dvije lakše ozlijeđene u prometnoj nezgodi

 

NOVA KAPELA – Jučer oko 16.05 sati na autocesti kod Nove Kapele dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Prometna nesreća se dogodila jer je 25-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom Škoda Superb, njemačkih nacionalnih oznaka i broja, zbog ne držanja strane kretanja u zanošenju vozilom sletjela na travnatu površinu. Pritom se vozilo prevrnulo i udarilo u zaštitnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede je zadobio 25-godišnji putnik (državljanin Njemačke), dok su vozačica (državljanka Republike Hrvatske), 25-godišnji putnik (državljanin Bosne i Hercegovine) i 23-godišnja suvozačica (državljanka Njemačke) lakše ozlijeđeni. Protiv 25-godišnje vozačice slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradišci zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

 

S 2,19 promila alkohola Fordom se zaletio u Citroen

 

OKUČANI – Oko 19.20 sati, jučer se u Okučanima na raskrižju Starčevićeve, Stepinčeve i Radićeve ulice, prometnu nesreću s materijalnom štetom uzrokovao je vozač s 2,19 promila alkohola u organizmu. Prometna nesreća se dogodila jer je 29-godišnjak upravljajući osobnim vozilom Ford (PŽ registracijskih oznaka) zbog ne držanja dovoljnog razmaka, prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila Citroen (NG registracijskih oznaka) kojim je upravljala 30-godišnjakinja. Vozači su alko-testirani, te je kod 29-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,19 promila, dok kod 30-godišnjakinje nije bilo reakcije. Policija protiv 29-godišnjaka podnosi obavezni prekršajni nalog i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradišci zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Slovenac nelegalno u Hrvatskoj

 

NOVA GRADIŠKA – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su jučer oko 07.40 sati u Zapolju kod nadvožnjaka uočili mušku osobu, te su potrebitim provjerama utvrdili da se radi o 40-godišnjem državljaninu Slovenije, koji nema prijavljen kratkotrajni boravak u Republici Hrvatskoj. Obavljenim razgovorom sa njim policija je saznala da u Republici Hrvatskoj boravi od 7. kolovoza. U Policijskoj postaji Nova Gradiška mu je u provedenom upravnom postupku sukladno odredbama Zakona o strancima otkazan boravak u Republici Hrvatskoj, te mu je izdana zapovijed o napuštanju Republike Hrvatske.

 

Zračnom puškom pogodio četverogodišnju djevojčicu

 

BEBRINA – Policiji je jučer oko 15.10 dojavljeno da je na Hitnu medicinsku službu dovezena djevojčica sa ozljedama iz zračne puške. Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su utvrdili da je na području općine Bebrina, oko 14.30 sati, četverogodišnju djevojčicu u predjelu ramena pogodila dijabola iz zračne puške. Zračnu pušku je u ruci držao 14-godišnjak u vrtu, usmjerenu prema drugom dijelu dvorišta u kojim se nalazila 4-godišnja djevojčica, te je u jednom trenutku nehotično došlo do opaljenja zračne puške. Djevojčici je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržana na daljnjem liječenju. Policija je zračnu pušku izuzela, te nastavlja daljnji rad u cilju utvrđivanja važnih činjenica vezano uz ovaj događaj i podnošenja odgovarajućih pismena.

Related Post