15 GODINA NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – Pomogao je i Papa

767 0

NOVA GRADIŠKA, 18. kolovoza 2011. – Dobar uvod u prvi, glazbeni dio Novogradiškog glazbenog ljeta bile su sinoć dvije izložbe i koncert pod zvijezdama za tamburu i klavir na Trgu glazbenika. U atraktivnom prostoru bivše knjižare otvorena je izložba Petnaest godina novogradiškog glazbenog ljeta. Radi se o izložbi koja člancima

iz novina, fotografijama i drugim eksponatima evocira sjećanja na petnaest godina ove glazbeno-kulturne i zabavne manifestacije, koja je, pokrenuta od nekoliko entuzijasta na čelu s Zlatkom Štefancem i Željko Brčićem – Dušom, ostavila velik trag na identitetu Nove Gradiške. Zato treba istaknuti doprinos koji je Novogradiško glazbeno ljeto u proteklih petnaest godina, kako je, otvarajući ovu izložbu, kazala zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić dalo u afirmaciji Grada Nove Gradiške.

Treba također istaknuti da su organizatori okupljeni oko Agencije novogradiško glazbeno ljeto, od početne ideje o glazbenoj manifestaciji, napravili manifestaciju s kulturnim i gospodarskim sadržajima. Ispunila je i sva očekivanja posjetitelja koji su dolazili u središnju gradsku ulicu Slavonskih graničara i središnji gradski trg, da slušaju dobru glazbu i zabave se.

Kroz proteklih petnaest godina ova je manifestacija imala stalnu podršku Turističke zajednice Nova Gradiška. O počecima i događajima koji su obilježili proteklih petnaest godina govorili su tajnica TZ Ljiljana Siročić i Željko Brčić – Duša, koji se prisjetio i nekih zanimljivih događaja. Tako je afirmaciji Novogradiškog glazbenog ljeta i Nove Gradiške doprinio je i papa Ivan Pavao II. svojim dolaskom u Hrvatsku 1998. godine. U Emisiji HTV-e, koju je vodila Lejdi Oreb, predstavnici Novogradiškog glazbenog ljeta govorili su o programu koji se te godine nudio. Papa je tada išao u Mariju Bistricu, a protokol je kasnio gotovo sat vremena pa se i emisija za toliko produžila, a time i promidžba Novogradiškog glazbenog ljeta iu Nove Gradiške.

 

– novinski prilozi:

– dvd izdanja:

Related Post

ULAZAK U EU

Autor - 27/06/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 27 lipanj 2013. – Povijesni trenutak, ulazak Hrvatske u EU 1. srpnja, Novogradiščani će imati priliku proslaviti na…

STOP KOMARCIMA

Autor - 29/05/2014 0
Tretiranje danas u općinama Stara Gradiška, Vrbje i Davor NOVA GRADIŠKA, 29. svibnja 2014. – Kiša je tek nekoliko dana…