16 momčadi nastavlja Zimsku ligu

929 0

 

27. prosinac 2011. Samo dan nakon svetkovine Božića, na dan sv,

Stjepana, nastavljena je Zimska malonogometna liga Metalijatrans- Pan 2012. odigravanjem 5. kola gdje je odigrano 10 utakmica, umjesto, po rasporedu predviđenih, 12 susreta. Naime, na razočarenje vodstva lige i gledatelja dvije utakmice nisu odigrane, jer PKŠ iz Gornjih Bogićevaca i Drink boys iz Novske nisu došli odigrati utakmicu, pa su njihovi suparnici CB Bugi i Mc Belans dobili utakmice sa 5:0(bb). Međutim, nije toliko u pitanju njihov nesportski gest, koliko praznina u programu jer su gledatelji ostali bez dvije utakmice. Najviše stoga, što uspješno organizirani turnir na ovaj način gubi na vjerodostojnosti. Naravno da ove dvije momčadi više neće biti pozivane na turnir, a što se tiče plasmana oba apstinenta ne ulaze u završno drugo kolo, pa bi i onako otpale, što ih je vjerojatno i potaklo na odluku o nenastupanju u utakmici 5. kola. Ipak, svojim gestom su okrnjili ugled renomiranom natjecanju.

 

Inače, 5. kolo je bilo „čistilište“ gdje su slabiji otpadali, a kvalitetnije momčadi ulaze u drugi krug natjecanja. Prvoplasirane 4 momčadi nastavljaju 2. krug, a peta i šesta momčad napušta ligu. U slučaju istog broja bodova u skupini, ne odlučuje gol-razlika, nego međusobni ishod(i) bodovno izjednačenih, dvije ili više, momčadi. Završno sa 4. kolom najbolji strijelac lige je Marijan Mihaljević igrač Mc Belansa iz Starog Petrovog Sela koji je u 4 utakmice postigao 7 golova. Pogledajmo rezultate iz 5. kola.

U 5. kolu A skupine Vrbova i Boca juniors u prvoj utakmici dana rješavali su pitanje 3. mjesta. U slučaju pobjede Juniorsa oni bi bili treći, ali su izgubili nakon velike borbe i u vrlo kvalitetnoj utakmici sa 1:2 od Vrbove koja je tako na kraju sa 8 bodova treća. Takvom razvoju događaja doprinieli su Jura paneli u derbiju kola odigravši neodlučno 1:1 sa momčadi Slavonski biser. Bila je to vrlo borbena utakmica, gdje je pitanje pobjednika „visilo“ do samog kraja. No, i tih 1:1 bilo je dovoljno Biserima da s bodom prednosti završe ovaj dio natjecanja (9) pred pratiteljima. Na drugom mjestu je Betonom (8) za kojeg igra pored Novogradiščana i Ljupinaca i poznati nogometaš Valerio Balašković, treća je Vrbova (8), dok su Jura paneli s 6 bodova četvrti, ali su izborili odlazak sa prve tri bolje plasirane momčadi u drugi krug.

 

U skupini B momčad Marković transporta prosto je deklasirale Linz sa visokih 7:1, a slično je sedmicom „podarila“ (7:2), iako u nekompletnom sastavu, momčad Fieste sastav No naime. Uz ove dvije momčadi u 2. kola plasirao se treći CB Bugi i četvrti Linz, dok su otpali No naime i PKŠ GB. U skupini C vodila se izjednačena borba, pa je bodovno najuspješnija momčad iz 1. kruga jaka T montaža u derbiju kola C skupine sa tijesnih 4:2 pobijedila vrlo dobri Tokić AD, a novljanski sastav HDZ mladež bio je bolji s 3:1 od Gold spektra. Tako je cernička T montaža s maksimalnih 15 bodova prva, Mc Belans je drugi (10), treća je HDZ mladež, a četvrti Tokić AD. Dalje natjecanje napuštaju peti Gold spektar i šesti Drink boys.

U skupini D prošlogodišnji finalist, novogradiški Glembay je rutinerski pobijedio Nacional (5:2), a ostale dvije utakmice nakon žestoke borbe tijesnim rezultatima su pobjednici izborili drugo kolo. Tako je batrinsko-novokapelački Moby Dick s 2:0 nadigrao kombinaciju mladih nogometaša iz Vrbove i Ljupine, Hubert, s 2:0, a u neizvjesnom okršaju Tika taka je nakon 5:4 pobijedila momčad Sloga-Unitas. U 2. kolo su ušli Glembay (13), Moby Dick (10), Hubert ((7) i Sloga-Unitas (7),

 

REZULTATI 5.kola:

A SKUPINA:Vrbova – Boca Juniors 2:1, Jura paneli – Slavonski biser 1:1. Berlin – Beton 1:3.

REDOSLIJED: Slavonski biser 9, Beton 8, Vrbova 8, Jura paneli 6. Boca Juniors 4, Berlin 4.

B skupina: PKŠ GB- CB Bugi 0:5 (bb), Linz – Marković transport 1:7, No naime – Fiesta 2:7.

REDOSLIJED: Fiesta 13, Marković transport 11, CB Bugi 10, Linz 6, No naime 3, PKŠ GB 0

C skupina: Drink boys – Mc Belans 0:5 (bb), Gold Spektar – HDZ mladež 1:3, T montaža – Tokić AD 4:2.

REDOSLIJED: T montaža 15, Mc Belans 10, HDZ mladež 7, Tokić AD 6, Gold spektar 3, Drink boys 2.

D skupina:Sloga-Unitas – Tika taka 4:5, Hubert – Moby Dick 0.2, Nacional – Glembay 2:5.

EDOSLIJED: Glembay 13, Moby Dick 10, Hubert 7, Sloga-Unitas 7, Nacional 3, Tika taka 3.

 

Stvorene su nakon završetka 5. kola 4 nove skupine sa 4 momčadi koje su formirane po principu: A1-2B, 3C-4D (nova A skupina), 1B-2A. 3D-4C (B skupina), 1C-2D, 3A-4B (C skupina), 1D-2C, 3B-4A (D skupina). Natjecanje se nastavlja u petak 6. siječnja na sv.Tri kralja i to s početkom u 15,30 sati. Naime, u međuvremenu su novogodišnji praznici, a 30. prosinca se održava tradicionalni Memorijalni turnir Cvitković-Vukšić, pa Zimska liga ima nastavak tek u siječnju. Sastav novih skupina: A. Slavonki biser, Marković transport. HDZ mladež i Sloga-Unitas, skupina B: Fiesta, Beton, Hubert i Tokić AD, skupinaC: T montaža, Moby Dick, Vrbova i Linz, skupiba D: Glembay, Mc Belans, CB Bugi i Jura paneli. Raspored igara, obzirom da do 6. siječnja ima dosta vremena donijet ćemo u kasnijem javljanju.

 

Sve utakmice sude: Dario Morber iz Godinjaka, Petar Cindrić i Željko Ćosić iz Nove Gradiške, Vlatko Batljan iz Okučana i Ivan Šimunović iz Godinjaka.

 

Na slici: Momčad Slavonskog bisera prvak A skupine.

Related Post