Treća uzastopna pobjeda Sloge

925 0

18. ožujak 2012. – Nogometaši Sloge postigli su svoju treću

uzastopnu pobjedu u nastavku proljetnog dijela prvenstva 1.ŽNL pobijedivši Svačić Bagi s 3:1 (1:1). Po krasnom sunčanom vremenu gosti su prvi došli u vodstvo pogotkom Topalovića u 16. minuti. Bilo je to iznenadno vodstvo jer su do tada Novogradiščani prihvativši brzu i dinamičnu igru gostiju vršili brojne napade na gol suparnika. Bilo je tu i lijepih prilika, ali nije bilo završnice. A tada u 16. minuti sudac je dosudio slobodni udarac s lijeve strane dosta iskosa na oko 25 metara. Topalović je u želji da uputi centar-šut snažno opalio po lopti i ona je prošavši nekoliko igrača iznenadila vratara Plavca ušavši mu u njegov donji lijevi kut. Nakon toga Sloga je još napadački aktivnija i snažno napada gostujuću obranu široko preko oba boka i iz jedne takve akcije u 42. minuti golom spretnog Danijela Čavalića izjednačuje na realnih i zasluženih 1:1.

 

U nastavku inicijativa Novogradiščana je i dalje naglašena, napadi se redaju i produkt takve efenzivne igre je i vodstvo koje je postigao Bruno Menegoni u 70. minuti (2:1). Što je utakmica više odmicala domaća momčad bila je dominantnija i to je materijalizirala i trećim pogotkom kojeg je postigao Dino Dokuzović u 80. minuti. Pobjeda Sloge (3:1) je više nego zaslužena, izborena je dobrom taktičkom efenzivnom i kvalitetnom igrom. Iako su gosti, posebno u početku, svojom brzom i napadačkom igrom inponirali to nije smelo Novogradiščane da im istom mjerom uzvrate i golovima potvrde svoju kvalitetu. Trener Bakunić uspješno je taktički nadigrao suparnika i dokazao sa tri uzastopne pobjede da je iz ovog mladog Sloginog potencijala izvukao maksimum i da će biti ubuduće još i bolje, ako se nastavi ovakvim tempom i napretkom.

 

Na slici s utakmice Sloga-Svačić Bagi: Plavac je sjajno obranio udarac iz neposredne blizine napadača Bagija nakon udarca iz kuta prebacivši loptu iznad grede.

Related Post