20-godišnjaku 30 dana istražnog zatvora zbog pokušaja ubojstva oca

304 0

Prišao ocu dok je spavao i alatom mu zadao više udaraca po glavi, a nakon što je pukla drvena drška, osnovano se sumnja da je u kuhinji pronašao i uzeo nož te ocu zadao nekoliko reznih rana po vratu i nanio mu višestruke i po život opasne teške tjelesne ozljede

Foto PUBP ilistacija

SLAVONSKI BROD, 29. travnja 2021. – U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu obavljena je dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (2001.) te je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. stavak 1. točka 1. u vezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (27. 4. 2021.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 20-godišnjak 23. travnja 2021. oko 2,00 sata u obiteljskoj kući u Slavonskom Brodu, u nakani da usmrti oca (državljanin Republike Hrvatske, 1972.), prišao mu dok je spavao u dnevnom boravku i alatom mu zadao više udaraca u predjelu glave, a nakon što je pukla drvena drška, osnovano se sumnja da je u kuhinji pronašao i uzeo nož te oštećeniku zadao nekoliko reznih rana po vratu i nanio mu višestruke i po život opasne teške tjelesne ozljede.
Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor iz članka 123. stavak 1. točka 2. ZKP-a u trajanju od trideset dana.

Related Post