21. poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. poljoprivredni sajam bit će najveća manifestacija do sada organizirana u Novoj Gradiški

1819 0

Autor Franjo Samardžić

Na 10 tisuća kvadratnih metara izlagat će više od 100 izlagača iz 7 hrvatskih županija, Mađarske i BiH, a vjerojatno i Makedonije

NOVA GRADIŠKA, 15. svibnja 2019. – Danas je na konferenciji za novinare potvrđeno da će se 21. poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. poljoprivredni sajam održati 17., 18. i 19. svibnja.
Željko Burazvović, u ime Brodsko-posavske županije, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i Slavko Sremac u ime Quad cluba „Lotus“, kao organizatori , te Vitomir Žakić, općinski načelnik u Cerniku i predsjednik Skupštine LAG-a zapadna Slavonija, govorili su o sadržajima i značaju ove manifestacije koja se po prvi puta ove godine organizira u novom terminu i na otvorenom.
Kao nikada do sada u središte Nove Gradiške, na površini od 10 tisuća kvadratnih metara izlagat će više od 100 izlagača iz 7 hrvatskih županija, Mađarske i BiH, a vjerojatno i Makedonije. Zbog malo prostora neki izlagači morali su biti i odbijeni.
Posjetitelji će imati što vidjeti, kupiti, ali i zabaviti se jer su pripremljeni razni zabavni programi. Poljoprivredni proizvođači će izlagati svoje proizvode i obrtnici prezentirati svoje djelatnosti. Bit će tu poljoprivrednih strojeva i opreme, a moći će se uživati i u ljepoti i mirisima cvijeća. Općine Oriovac, Staro Petrovbo Selo i Cernik predstavit će svoje proizvođače. U petak i subotu na svoje će doći i ljubitelji automobila jer će svoje najnovije modele predstaviti Citroen, Peugeot i Opel.
Posebno će se predstaviti pčelari, a Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i Hrvatski pčelarski savez organizirat će Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.
Veoma značajan dio ove manifestacije održat će se u gradskoj vijećnici gdje će se govoriti o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, medu hrvatskih pčelinjaka i nacionalnoj staklenci za med, brendiranju kvalitete hrvatskih proizvoda i usluga znakovima kvalitete HGK te praksi u ekološkom uzgoju.
Organizatori se nadaju lijepom vremenu i očekuju velik broj posjetitelja.

Related Post