29. Dani hrvatskog filma u Novoj Gradiški 24. i 25. 11. (ULAZ SLOBODAN)

1088 0

NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2020. -Zahvaljujući Pučkom otvorenom učilištu MAR, filmove nagrađene na 29. izdanju Dana hrvatskog filma koji su se održali od 15. do 19. rujna u zagrebačkom kinu Tuškanac možete pogledati i u novogradiškom kinu.
-Prvi dan možete uživati u projekciji nagrađenog filma O jednoj mladosti, a drugi dan u projekcijama nagrađenih kratkih filmova koje ćemo prikazati u jednom bloku.

Ulaz na sve projekcije je slobodan!
O JEDNOJ MLADOSTI

UTORAK, 24. 11. U 19, 30
ULAZ BESPLATAN!
žO JEDNOJ MLADOSTI
Hrvatska, 2020, 77′
Režija: Ivan Ramljak
Scenarij: Ivan Ramljak
Trinaest godina nakon njegove iznenadne smrti, redatelj pokušava rekonstruirati odnos s nekadašnjim najboljim prijateljem, kao i njegov život, koristeći samo fotografije i video materijale koje je prijatelj tada snimao. Film o izgubljenoj generaciji mladih Hrvata s kraja 1990-ih koji pokušavaju naći svoj identitet nakon razarajućeg rata.
IVAN RAMLJAK (1974) je filmski kritičar, redatelj i kurator. Od 2013. godine kurira program kratkih filmova Kratki utorak u Kinu Tuškanac, a od 2016. umjetnički je ravnatelj Tabor Film Festivala. Režirao je devet kratkih i jedan srednjometražni film, među kojima se posebno ističu nagrađivani Kino otok i Dom boraca. O jednoj mladosti njegov je dugometražni dokumentarni debi.
*DHF putuje je projekt s ciljem promocije kratkometražnih filmova u kinoprojekcijskim prostorima diljem Hrvatske (suradnja s Kino mrežom). Zamišljen je kao putujući nastavak 29. izdanja Dana hrvatskog filma koji su se održali od 15. do 19. rujna u zagrebačkom kinu Tuškanac. Programski projekt izvodi se u dva bloka. Prvi ga čini film O jednoj mladosti redatelja Ivana Ramljaka koji je osvojio ovogodišnji Grand Prix velikog žirija koji u našem kinu možete pogledati u utorak 24. 11. u 19, 30.

POBJEDNIČKI KRATKI FILMOVI – 25. 11. u 19, 30
Ulaz besplatan!

U drugom programskom bloku koji možete pogledati u srijedu 25. 11. u 19, 30 se nalaze pobjednički kratki filmovi koji su osvojili strukovne nagrade po odluci velikog žirija (u sastavu Judita Gamulin, Goran Mećava i Oliver Sertić) za režiju i scenarij (Južno voće redatelja i scenarista Josipa Lukića), glazbu (Odrasti u malo drvo, autora glazbe Luke Šipetića), glumačko ostvarenje (Krhko, glumici Maji Posavec), za manjinsku koprodukciju (Prazni sati redatelja Mate Ugrina) te dva posebna priznanja (Krhko, redatelja Tomislava Šobana i Aleph Zeta ( XVII ): The Star autorice Ane Buljan) kao i film nagrađen nagradom Jelena Rajković za najboljeg mladog redatelja do 30 godina (Kućica, redatelja Jakova Nole). Navode u POU MAR i upozoravaju: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

Related Post