3.000 USLUGA: Ugroženim ljudima u kriznim situacijama uvijek pomažu volonteri i mladež Crvenog križa

603 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 17. travnja 2020. – Među onima koji se ističu svojim aktivnostima u kriznim situacijama u kojima ljudi trebaju pomoć uvijek su volonteri i mladež Crvenog križa. Tako je i ovih dana u doba pandemije koronavirusa. Na usluzi su starim i nemoćnim osobama.
Gradsko društvo Crvenog križa uvelo je dežurstvo i uz pomoć volontera i djelatnica u programu „Zaželi“ organizira nabavku lijekova i namirnica nužno potrebnih za život starim, nemoćnim i teže bolesnim osobama, te osobama u samoizolaciji koje su same. Pomoć je organizirana za područje grada Nova Gradiška i deset općina novogradiškog kraja u kojima djeluje Crveni križ. Dakako, uz mjere opreza i socijalnu distancu.
Jučer smo u dvorištu Gradskog društva CK zatekli mlade volontere iz Nove Gradiške koji su pripremali pakete higijenskih potrepština za osobe koje su korisnici programa „Zaželi“.
Kako kaže ravnatelj Franjo Pavlović, angažirano je 45 žena, koje su zaposlene u programu „Zaželi“, 20 volontera iz Nove Gradiške i općina, te 10 vanjskih suradnika iz općina. Svi su oni, zajedno s djelatnicima Gradskog društva CK, od pojave pandemije, u vrlo kratkom vremenu pružili oko 3.000 usluga.

Related Post

BROĐANI HOĆE UDISTATI ČIST ZRAK

Autor - 30/10/2012 0
SLAVONSKI BROD, 30. listopada 2012. – Župan Danijel Marušić podržavajući inicijativu civilnih udruga traži hitan sastanak s ministrom zaštite okoliša…

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 05/03/2015 0
SLAVONSKI BROD, 4. ožujak 2015. – I prošli vikend su učestali slučajevi dragovoljne predaje oružja policiji na području Policijske uprave…