55. VINKOVAČKE JESNI U VAŠEM GRADU: Nakon Dubrovnika snimateljska ekipa u Splitu i Šibeniku

1017 0

SPLIT – Nakon Dubrovnika snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni 28. kolovoza se zaustavila u Splitu gdje su na Prokurativama pratili nastup KUD-a Filip Dević te za potrebe Državne smotre folklora i svečanog mimohoda Vinkovačkih jeseni snimili folkloraše koji će biti prikazani u prilagođenom, virtualnom obliku na nadolazećim Vinkovačkim jesenima.
Vinkovčane predvođene gradonačelnikom Ivanom Bosančić dočekao je i srdačno primio župan Splitsko-dalmatinske Blaženko Boban te zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš.

Vinkovačka ekipa isti je dan nastavila put Šibenika gdje su ispred velike katedrale snimili KUD Koledišće Jezera, a dočekali su ih domaćini župan Šibensko-kninski Goran Pauk te gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić.

Sutra će Vinkovčani posjetiti grad Zadar gdje će na Trgu Petra Zoranića nastupiti KUD Zadarski tanac, grad Otočac ispred crkve FD Otočac te kao završni grad trećeg dana snimanja zaustavit će se u Rijeci gdje će na Trsatskoj gradini nastupiti FA Zora.

Podsjetimo 55. Vinkovačke jeseni pod sloganom „Curo draga iz sokaka moga“ bit će održane od 17. do 20. rujna isključivo kroz otvorenje i mimohod u kojemu će sudjelovati KUD-ovi iz naše županije. Osim toga, snimateljska ekipa Jeseni obići će diljem Hrvatske sve one KUD-ove koji su trebali doći te ih kroz jednu video razglednicu ipak uključiti u ovogodišnju manifestaciju. Naime, snimateljska će u razdoblju od 27. kolovoza do 4. rujna posjetiti sve hrvatske županije i snimiti kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa Svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni. Na taj način cijeloj će Hrvatskoj biti dočarano sve ono što su Vinkovci htjeli pokazati na svome trgu.

Related Post