57. BRODSKO KOLO: „Šokadijo sve ti je na glasu !“

791 0

SLAVONSKI BROD,  21.  lipnja 2021. – U Slavonskom Brodu se i ove godine održavaju hvalevrijedni programi najstarije smotre  folklora  u Hrvatskoj, 57. Brodsko kolo. Tijekom lipnja svake godine  ova značajna manifestacija dolazi u svoj središnji dio.

    -Tako je i ove godine, a  središnji programi  započinju 26. lipnja u Srednjem Lipovcu.  Sa početkom u 18 sati  u dvorištu  crkve Sv. Josipa radnika održat će se  tradicionalna 23. Smotra crkvenog pučkog pjevanja, Marijanske pjesme „Čuj nas majko!“.

  U gospodarskom dvorištu  Srednje poljoprivredne škole u Slavonskom Brodu   održat će se 27. lipnja sa početkom u 10 sati u organizaciji  Konjogojske udruge „Slavonija“ program pod nazivom „Bijelo biserje Slavonije“. 

   Istoga dana   sa početkom u 18 sati  na gradskom korzu  održat će se  57. Smotra  izvornog folklora  Brodsko-posavske županije „Šokadijo sve ti je na glasu !“

  Uz nastupe kulturno-umjetničkih skupina sa područja Brodsko-posavske županije bit će dodijeljene  zahvalnice svima koji su uređivali svoje izloge  i radne prostore u etno stilu. Ovaj  dio programa  organiziran je uz pomoć Turističke zajednice BPŽ i Obrtničke komore BPŽ – navodi  Josip Perčević,  predsjednik  FAB-a. 

 

Related Post