7. LET S GAVRANOM: Unatoč pandemiji održana hvalevrijedna manifestacija i susret s omiljenim piscem

1237 0

Autor Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 18. prosinca 2021. – Književno-kazališni festival 7.  Let s Gavranom,  u organizaciji Gradske knjižnice i poštivanje epidemioloških  mjera održan je jučer u prostoru  gradske Turističke zajednice.

Nakon što je Ernestina Straga-Šašić, v. d. ravnateljica Gradske knjižnice,   Miri Gavranu i okupljenima  uputila pozdravne riječi,  bilo je to  jedan od  najznačajnijih kulturnih događaja u ovoj godini u Novoj Gradiški i  još jedno druženje s omiljenim piscem koji ne zaboravlja svoje korijene. 

Bila je to i prilika da se predstavi Zbornik „Gavranovi likovi uvijek s nama”,  literarni  radovi učenika novogradiških i slavonskobrodskih  srednjih škola  nastali inspirirani  djelima Mire Gavrana  na literarnom  natječaju   „Let s Gavranom 2018.“ koji je raspisala Gradska knjižnica. Predstavljene su  „Odabrane drame Mire Gavrana” i 13. izdanje  Gavranove „Judite“ u izdanju Mozaik knjige Zagreb. U  razgovoru s autorom Mirom Gavranom, predstavila  ih je Andrea Divić, kroatistica i anglistica, književna kritičarka i urednica. U predstavljanju je sudjelovala i Mladena Gavran, kazališna glumica i redateljica.

   -Radosni smo što ćemo i ove godine,  pandemijskim okolnosti usprkos,  uz podršku Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška  održati  7. LET S GAVRANOM, tradicionalnu književnu manifestaciju,  kroz predstavljanje  i druženje  osnovnoškolaca , učenika srednjih škola, te njihovih voditelja, knjižničara i gostiju i sugrađana, štovatelja  Gavranova stvaralaštva s omiljenim piscem uz obilježavanje 20. rođendana Fan Cluba MIRO GAVRAN – navela je u  uvodniku   Zbornika  njegova urednica prof. Biljana Dakić. 

 – Izražavajući zadovoljstvo i sreću što  ovaj sedmi „Let s Gavranom” imamo uživo,  jer je prošli bio online zbog pandemije koronavirusa, Miro Gavran se zahvalio Gradskoj knjižnici, njenim djelatnicima  i svima drugima  što su,  unatoč  pandemije koronavirusa, uspjeli ovu manifestaciju  organizirati u jednom danu. Nada se da će zajedno  sljedeće godine  uspjeti realizirati manifestaciju kakva  je bila i prijašnjih godina. 

 U glazbenom odjelu gradske nastupile  su učenice Glazbenog odjela OŠ “Mato Lovrak”  uz prof. flaute Daliborku Krešić  i  Vokalna skupina “Aurora”.   

Related Post