AKCIJA CARITASA POŽEŠKE BISKUPIJE „ŽETVA 2013“

628 0

U skladu sa zaključcima sjednice Prezbiterskog vijeća Požeške biskupije,

održane proteklog svibnja – i ove godine se tijekom lipnja i srpnja na razini biskupije organizira akcija „Žetva 2013“. Veliki je broj na području biskupije onih koji skromno, pa i teško žive i jedva si osiguravaju „kruh svagdašnji“. Stoga u svakoj župi treba odrediti sabirno mjesto, gdje će se prikupiti određena količina pšenice, samljeti u brašno i na razini svakog dekanata podijeliti najpotrebnijima.

 

Župama su prepuštene mogućnosti prikupljanja pšenice: skupljanje kod poljoprivrednika koji su sijali pšenicu, zatim prije vaganja kod silosa, potom kod sabirnih centara te u mlinovima ili na neki drugi način, prikladan pojedinoj župi. Župe, kojima nije moguće prikupljati pšenicu, mogu se u akciju uključiti prikupljanjem novca za potrebe Caritasa. Za svaki dekanat određen je dekanatski voditelj akcije,koji će biskupijskom Caritasu javiti rezultate akcije u svom dekanatu.

 

Svaki svećenik je u svojoj župi sigurno već najavio akciju „Žetva 2013“. Žetva ječma je pri kraju, pa ako vrijeme posluži, uskoro će početi i žetva ovogodišnje pšenice.

Related Post