Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će u ponedjeljak 23. ožujka

452 0

NOVA GRADIŠKA, 20 ožujka 2020. – Budući je dobrovoljno darivanje krvi važno za osiguranje dovoljnih količina krvi i osiguranje funkcioniranja zdravstvene skrbi, unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, akcije DDK su, odlukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izuzete od zabrane i ograničenja okupljanja. Stoga će se, kako je ranije i planirano i kako su dobrovoljni darovatelji već i primili pozive, akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati 23.03.2020. god. (ponedjeljak) u prostorijama Crvenog križa, Miroslava Kraljevića br. 6, Nova Gradiška u vremenu od 9 do 16 h sa pauzom od 12 – 13 h.
U ovoj epidemiološkoj opasnosti akcija će se provoditi uz pojačane higijenske standarde i uz preporučene mjere predostrožnosti.
Darovatelje molimo za strpljenje i toleranciju pri dolasku na akciju i čekanju da obave ovaj humani čin koji će nekome sigurno značiti razliku između života i smrti. Također je, kao i uvijek, potrebno ponijeti osobnu, a za one koji su već davali krv i knjižicu darovatelja krvi. – poručuju dobrovoljnim darovateljima krvi iz Gradskog društva CK Nova Gradiška.

Related Post