MJESEC HRVATSKE KNJIGE: Održana tradicionalna akcija „Cijeli grad čita“

1486 0

NOVA GRADIŠKA, 23. listopada 2017. – U povodu Mjeseca hrvatske knjige 2017. danas je održana tradicionalna akcija „Cijeli grad čita“. Organizatori su bili Gimnazija Nova Gradiška i Gradska knjižnica Nova Gradiška. Ove dvije institucije akciju su pokrenule prije pet godina

obilježavajući 23. listopada Međunarodni dan glasnog čitanja.

Gimnazija je za danas u suradnji s osnovnim školama odabrala punktove po gradu na kojima se glasno čitalo. Zbog kiše učenici su se podijelili u skupine i čitali po kafićima, ali na otvorenom, u parku kod fontane, na pozornici, ispred Doma kulture,a glasno se čitalo i u Odjelu za odrasle Gradske knjižnice.

U akciji su sudjelovale knjižničarke Gradske knjižnice predvođene ravnateljicom prof. Biljanom Dakić, koja je uvjerenja da će ova jedinstvena Akcija „Cijeli grad čita“ dugo živjeti u našem gradu.

-Ova akcija je pokrenuta zbog promocije čitanja, vještine koja se danas sve više i više zaboravlja i stavlja u drugi plan. Čitanje je važno, čitanje povećava ljudsko znanje, a knjiga nam čuva našu povijest. Podsjećati na to da svaki dan treba glasno čitati je od neprocjenjive važnosti. Kažu da se maloj djeci čim se rode povećava kvocijent inteligencije ako im roditelji čitaju naglas. U vrijeme današnjeg brzog načina življenja, elektroničkih medija, mobitela i ostaloga mi podsjećamo da svaki dan treba barem pola sata čitati – kazala je ravnateljica Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik.

Related Post