AKCIJA „MIR I DOBRO“: Dobrim vozačima prigodan poklon

1743 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 23. prosinac 2017. – U okviru Operativne akcije „Mir i dobro“, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, danas su proveli preventivno represivnu akciju u prometu s ciljem zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što je moguće višoj razini.

Sudionici u prometu su nadzirani u smislu poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.

U Slavonskom Brodu, akcija je provedena u Ulici Petra Krešimira IV, od 10 do 12 sati, kojoj se pridružio gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara i izaslanica župana Brodsko-posavske županije Anica Vukašinović. U Novoj Gradiški, akcija je provedena, od 12 do 14 sati, u Ulici Josipa Juraja Štrosmajera, u kojoj je sudjelovala zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške Ivana Trupina.

Predstavnici lokalne zajednice su na lokacijama policijskih nadzora „dobrim vozačima“ uručivali prigodne poklone (privjeske), kojom prilikom su sa vozačima razmijenili poneku riječ, šaljući na takav način poruku o važnosti uzoritog ponašanja u prometu.

U okviru akcije, policijski službenici su kontrolirali 284 vozila i vozača. Pritom je utvrđeno 24 prekršaja, od kojih 20 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (odrasle osobe), 3 prekršaja nepropisnog prijevoza djece, te 1 prekršaj ne imanja vozačke dozvole za vrijeme vožnje.

Related Post