IZBORNA SKUPŠTINA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE: Tomislav Petrović izabran za predsjednika

1008 0

Autor Franjo Samardžić

Grad Nova Gradiška znatno je povećao novac za rad udruga i klubova. Prije četiri godine Zajednica tehničke kulture je iz gradskog proračuna dobivala dvadesetak tisuća kuna da bi taj iznos u 2019. godini narastao na 150.000 kuna pa se mogao zaposliti i tajnik

NOVA GRADIŠKA, 14. veljače 2109. – Na sinoć održanoj redovno-izbornoj Skupštini Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška za predsjednika je izabran Tomislav Petrović. Puno zahvala dobio je dosadašnji predsjednik Velimir Vuković koji je, kako je isticano, u svom mandatu konsolidirao Zajednicu tehničke kulture i što je najvažnije osigurao sredstva za rad udruga koje ona okuplja.

Nazočni na Skupštini su bili Ivan Vlajnić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i zamjenik novogradiškog gradonačelnika Borislav Vidošić, tajnik Zajednice tehničke kulture brodsko-posavske županije Mladen Damjanović i predsjednik Društva pedagoga tehničke kulture brodsko-posavske županije Mato Šimuinović.

Skupština je jednoglasno prihvatila izvješće o radu i financijsko izvješće, te program rada i financijski plan za 2019. godinu. Razrješnice su dobili članovi Izvršnog i Nadzornom odbora te zastupnici u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture i Zajednici tehničke kulture Brodsko-posavske županije. Umjesto njih izabrani novi.

Udruge i klubovi članovi gradske Zajednice tehničke kulture mogu se pohvaliti zavidnim aktivnostima. Dosadašnji predsjednik Velimir Vuković istaknuo je izuzetno dobru suradnju s Elektro tehničkom i ekonomskom školom, Gimnazijom i OŠ „Mato Lovrak“. Smatra tu suradnju izuzetno važnom jer je želja u aktivnosti udruga i klubova u oblasti tehničke kulture uključiti što veći broj učenika osnovnih i srednjih škola.

Može se reći da je na sinoć održanoj Skupštini Zajednice tehničke kulture bilo puno zadovoljstva i uz to zadovoljstvo pohvala Gradu Nova Gradiška i gradonačelniku Vinku Grgiću koji su znatno povećali novac za tad udruga i klubova. Prije četiri godine Zajednica tehničke kulture je iz gradskog proračuna dobivala dvadesetak tisuća kuna, da bi taj iznos u 2019. godini narastao na 150.000 kuna pa se mogao zaposliti i tajnik na minimalnu plaću.

Ono s čime entuzijasti u oblasti tehničke kulture nisu zadovoljni je nedostatak adekvatnog prostora za rad, posebno jedne učionice u kojoj bi se okupljali članovi udruga i održavale radionice za djecu, učenike i ostale građane. Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i taj će se problem riješiti na način da će Zajednica dobiti prostor u bivšoj vojarni gdje će prostor dobiti i Tehnički muzej. Smatrajući izuzetno važnim aktivnosti s kojima se bave udruge i klubovi obećao je daljnju potporu Grada u stvaranje što boljih uvjeta za rad i okupljanju mladih.

Istaknuta je o dobra suradnja s Brodsko-posavskom županijom, Zajednicom tehničke kulture brodsko-posavske županije, Društvom pedagoga tehničke kulture brodsko-posavske županije i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture.

Prvo što je izjavio novi predsjednik Tomislav Petrović bila je zahvala dosadašnjem predsjedniku Velimiru Vukoviću na svemu što je u svom mandatu učinio za udruge i klubove i ukupno za Zajednicu tehničke kulture Nova Gradiška kazavši da će ga biti teško naslijediti, jer je učinio ogroman posao. Smatra da je budućnost tehničke kulture rad s mladima pa će Zajednica u tom smjeru nastaviti s aktivnostima.

Zajednica tehničke kulture Nova Gradiška pohvale za rad dobila jer od Ivana Vlajnića, predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture, zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića, tajnika Zajednicom tehničke kulture brodsko-posavske županije Mladena Damjanovića i predsjednika Društva pedagoga tehničke kulture brodsko-posavske županije Mate Šimunovića.

Related Post

ZNANSTVENI SKUP

Autor - 29/03/2014 0
SLAVONSKI BROD, 29. ožujka 2014. – U organizaciji slavonskobrodske Opće bolnice “Dr.Josip Benčević” i pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti…