ĐANA ATANASOVSKA I IVICA ŠITUM PROTIV UDRUGE „HRABRO DIJETE“

1848 0

Nakon što je odbila platiti troškove sudskog postupka Udruga “Hrabro dijete” žaliti će se i na odluku općinskoga suda

 

NOVA GRADIŠKA, 15. veljače 2014. – Nakon što je Udruga “Hrabro dijete” odbila platiti troškove sudskog postupka u iznosu od 108.000 kuna od odvjetnika Mije Kladarića dolazi i informacija da će se udruga, kako bi zaštitila svoje interese, žaliti na odluku Općinskoga suda u Novoj Gradiški kojom se na računu udruge blokira 4.1 milijun kuna prikupljenih u akciji „Nora fora“ za liječenje pokojne Nore Šitum.

Žalba ne odgađa izvršenje odluke u dijelu kojim je određena privremena mjera kojom se udruzi zabranjuje raspolagati navedenom svotom na računu udruge, ali odgađa do pravomoćnosti odluke Općinskoga suda odluku o naplati sudskih troškova.

Iako je, obrazlažući presudu, viša sudska savjetnica Gordana Mahovac pozvala Udrugu „Hrabro dijete“, roditelje pokojne Nore Šitum, Đanu Atanasovsku i Ivicu Šituma na mirenje i apelirala da pokušaju sporove riješiti na miran način, od toga po svoj pilici neće biti ništa. Apel je upućen i medijima da i oni tome doprinesu.

-Nimalo ne sumnjam u dobre namjere stranaka u ovom postupku i zato još jednom molim, barem u granici pokušaja, pokušajte riješiti sporove radi onih koji vas trebaju – kazala je viša sudska savjetnica Gordana Mahovac, misleći pritom na oboljelu djecu.

Događanja i izjave proteklih dana nisu išle u tom pravcu jer su nove optužbe prštale sa svih strana. Sud će vjerojatno u ovom sporu imati posla, a sve će to morati netko platiti.

Related Post

NOVOGRADIŠKI RATNI SPOMENAR

Autor - 20/09/2013 0
Najkrvaviji novogradiški dan u Domovinskom ratu bio je 21. rujan 1991. godine. Nakon što su napali naplatne kućice na autocesti…