ŠANSA ZA POSAO – TRAŽE SE POPISIVAČI

1237 0

SLAVONSKI BROD, 10. veljače 2011. – Županijsko povjerenstvo za POPIS 2011. obavještava građane Brodsko posavske županije da će se u razdoblju od 01. do 28. travnja 2011.godine u Republici Hrvatskoj provesti Popis stanovništva, kućanstava i stanova 2011.g. Kako je POPIS vrlo složen, opsežan i odgovoran posao, potrebno je angažirati veći broj popisivača i kontrolora. Svi zainteresirani za sudjelovanje u Popisu 2011. kao popisivači ili

kontrolori ,koji udovoljavaju dolje navedene kriterije, za obavljanje popisa mogu se prijaviti 

 

– u gradu Slavonskom Brodu u PODODSJEKU ZA STATISTIKU,Petra Krešimira IV br.1(zgrada Županije),

 

– u gradu Nova Gradiška u ISPOSTAVI ZA STATISTIKU,Trg kralja Tomislava 1, (zgrada Gradske uprave),

 

– za sve općine u sjedištu svoje općine i to 16. i 17. veljače 2011.g. u vremenu od 8,00 do 15,00 sati.

 

POPISIVAČI

 

Popisivači su neposredni izvršitelji Popisa, a o njihovim sposobnostima, zalaganju i načinu ponašanja s osobama od kojih prikupljaju podatke u velikoj mjeri ovisi uspjeh i kvaliteta Popisa. Popisivanje na terenu traje od 1. do 28. travnja 2011. (uključujući subote i nedjelje) od jutra do navečer pa je nužan preduvjet da kandidat za popisivača u tom razdoblju nema drugih poslovnih/školskih obveza jer se od popisivača očekuje puni dnevni angažman.

Kriteriji prijave za popisivača

– punoljetnost

– najmanje završena srednja škola

 

Kriteriji odabira

– zadovoljen kriterij čitljivosti rukopisa optičkim čitanjem

 

KONTROLORI

 

Kontrolori su, po pravilu, osobe s iskustvom u popisima stanovništva ili sličnim statističkim akcijama ili osobe s odgovarajućim radnim i životnim iskustvom koje će im omogućiti da na četverodnevnoj poduci usvoje složenu materiju Metodologije Popisa i da usvojeno znanje o Popisu kvalitetno prenesu na osobe koje poučavaju, sudjeluju u radu Popisnog centra, vode poduku popisivača (u trajanju četiri dana skupini od 15 do 25 popisivača) i tijekom Popisa vode skupinu (prosječno sedam) popisivača te im pomažu i nadziru njihov rad. Od kontrolora se očekuje cjelodnevni angažman, uključujući subote i nedjelje.

 

Kriteriji prijave za kontrolora

– punoljetnost

– najmanje završena srednja škola

– iskustvo u popisima stanovništva ili velikim statističkim akcijama

 

Kriteriji odabira

– iskustvo rada na prošlim popisima

 

U slučaju izjednačenosti navedenih kriterija prednost će imati nezaposleni hrvatski branitelji i nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, te ostale nezaposlene osobe i studenti.

 

ŽUPANIJSKO POVJERENSTVO ZA POPIS  

Related Post